Українець увійшов до рейтингу найуспішніших людей до 30 років за версією Forbes

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Студент одного з українських ВНЗ потрапив у список відомого видання.

Поділитися:

У Харкові відкрилася кімната високих енергій імені Ніколи ТеслиУ гостях програми «Сніданок з 1+1» побував український студент Антон Марчук, який нещодавно увійшов до рейтингу найуспішніших молодих людей за версією Forbes. Хлопець розповів про те, як йому це вдалося та поділився планами на майбутнє.

Антон Марчук – наймолодший українець, який потрапив до престижного рейтингу Forbes за свою діяльність у сфері протидії корупції. У переліку найуспішніших людей в Європі віком до 30 років 20-річного хлопця відзначили за новаторство в галузі права та політики. За словами Антона, потрапити до такого рейтингу – велика відповідальність.

Це було дуже неочікувано для мене. Потрапляння туди – це дуже велика відповідальність: відтепер рівень очікування від моєї діяльності – набагато вищий. Це додаткова мотивація продовжувати свою діяльність і досягати нових результатів, - говорить Антон Марчук.

Хлопець розповів, що займатися подібними розслідуваннями його підштовхнули особисті спостереження та роздуми.

У 2013 році я вперше побував у Європейських країнах: в Польщі, Німеччині. З того часу я почав думати, чому Україна настільки відрізняється за рівнем життя від європейських країн. Для себе я знайшов відповідь, що це все через корупцію, - зізнається Антон Марчук.

Зараз хлопець навчається на 3 курсі одного з найбільших українських вишів. Моніторинг декларацій чиновників, аналіз державних закупівель та пошук зловживань держслужбовцями – це те над чим щодня після пар в університеті працює Антон. Результатом його роботи часто є порушення кримінальної справи проти корупціонера.

Я був одним із співавторів доволі гучного розслідування про чорну бухгалтерію Партії регіонів. Крім того я відвідав світовий форум за демократію у Страсбурзі і розповідав про студентську антикорупційну ініціативу в Україні, - каже хлопець.

Така активна діяльність студента часом не на користь його навчанню, оскільки у приціл розслідування іноді потрапляє і альма-матер хлопця.

Я цікавлюся деякими фінансовими питаннями, діяльності університету в тому числі, державної закупівлі. Не всі люди в інституті були задоволені цим, відбувалися не дуже приємні розмови з цього приводу, - зауважує третьокурсник. 

Зараз Антон продовжує працювати над багатьма корупційними справами та планує отримати юридичну освіту. Згодом мріє також вдосконалити свої знання за кордоном. Проте, зауважує, що будь-що хоче повернутися працювати в Україну.

Нагадаємо, не так давно на сайті 1+1 писали про наймолодшого в Україні доктора наук, якому пророкують Нобелівську премію.

Новини по темі