Улюблена страва Івана Франка: рецепт рибного пирога зі шпинатом
Рецепт рибного пирога зі шпинатом у Сніданку з 1+1
Улюблена страва відомого українського письменника Івана Франка, що приготував Єгор Гордєєв є одним із найяскравіших прикладів того, як кухня може розповісти про людину не менше, ніж її літературні твори. У кулінарній студії Сніданку з 1+1 дослідниця української культури і антропологиня Олена Брайченко допомогла зануритися у світ гастрономічних традицій родини Франків. Один із таких рецептів — рибний пиріг, який часто готувала дружина Франка.
Риба, зібрана ним у Карпатах, була основним інгредієнтом. Франко любив свіжу річкову форель і справжні білі гриби, які сам збирав під час своїх мандрівок. Цей пиріг був не просто стравою — він був частиною культури родини Франків, символом теплих сімейних святкувань, де їжа об'єднувала людей за спільним столом. Пиріг міг бути солодким, з рибою, м’ясом, рисом чи грибами, але його завжди готували з особливим підходом і любов’ю.
Інгредієнти:
- Бездріжджове тісто - 500 гр.
- Філе білої риби - 250 гр.
- Шпинат - 500 гр.
- Гірчиця - 30 гр.
- Яйце - 1 шт.
- Сіль
- Цукор
- Білий перець
Приготування:
- На тісто викласти рибу та шпинат
- Посолити і поперчити, змазати гірчицею
- Завернути у форму рулету і змазати яйцем
- Випікати пиріг до готовності і подавати зі смачним соусом
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати неймовірно смачний пиріг на День Незалежності: рецепт від постійної глядачки Сніданку з 1+1