В Україні запустять жіночі купе — коментує психотерапевт у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чи потрібні жіночі купе: коментує психотерапевт Олег Чабан
Facebook/Ukrzaliznytsia

Укрзалізниця запустить жіночі купе в тестовому режимі.

Поділитися:

Укрзалізниця оголосила про впровадження жіночих купе в поїздах. Поки що ця послуга буде працювати в тестовому режимі, а подальша її доступність буде залежати від попиту пасажирів. Замовити квитки на першому етапі можна буде онлайн через застосунок УЗ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Строк дії воєнного стану в Україні продовжено: скільки триватиме мобілізація

"Поряд з цим ми працюємо над комплексним підвищенням безпеки поїздок: усі нові та модернізовані вагони — а це вже близько 15% вагонів у активному використанні — оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника", — йдеться у повідомленні УЗ.

Обговорення щодо жіночих купе тривають протягом деякого часу. В соціальних мережах люди діляться своїм негативним досвідом поїздок, тоді як інші, переважно чоловіки, вважають цю послугу дискримінацією. В "Сніданку з 1+1" психотерапевт Олег Чабан прокоментував важливість такої послуги:

"Уявіть, що таке купе. Це дійсно маленька кімната. Хочеш ти чи не хочеш, а тебе закидають в інтимну площину. Що таке інтим? Це 30-40 см відстані. Тут закрилися двері, і ми знаходимося один на один. Є багато нюансів: переодягання, поведінка жінки перед чоловіком і чоловіка перед жінкою. Саме тому право вибору тут дуже важливе. В нас зараз дуже напружена ситуація в країні. Ми всі знаходимося у війні. Я нагадаю людям, що не треба розслаблятися. Є відчуття внутрішньої напруги, недовіри: хто ти, з якими ти намірами тут? А якщо в тебе буде легке алкогольне розгальмовування, то з тебе може піти злість, агресія, злоба тощо".

Нагадаємо, у 2010 році Укрзалізниця вже запроваджувала жіночі вагони, але вона не користувалася попитом, адже була доступною виключно в касах. Жіночі купе буде запроваджено в експериментальному режимі на декількох обраних маршрутах далекого сполучення, пасажири яких проводили в дорозі багато часу.

Дивіться повне обговорення появи жіночих купе з психотерапетом Олегом Чабаном у "Сніданку з 1+1".

Новини по темі