Ведучий “Сніданку з 1+1” Єгор Гордєєв розповів історію дружби з подружжям з окупованого Енергодару

Сніданок з 1+1
06:30
Ведучий “Сніданку з 1+1” Єгор Гордєєв розповів історію дружби з подружжям з окупованого Енергодару

Напередодні свого дня народження Єгор отримав зворушливий подарунок від мешканців міста.

Поділитися:

З початку березня 2022 Енергодар окупований російськими військами. Саме тут розташована Запорізька АЕС - найбільша атомна електростанція в Європі, яка також входить до 10 найбільших у світі. Вже 6 разів  станція переживала блекаути. Попри все містяни та працівники АЕС чинять спротив окупантам, а українські захисники б’ють по ворожій техніці, наближаючи деокупацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгор Гордєєв розповів, як його мама переживає повномасштабну війну: «Я хотів відправити її за кордон, але вона була категорично проти»

Про події в окупованому Енергодарі глядачі “Сніданку з 1+1” дізнавалися з перших вуст. Єгор Гордєєв тримав особисто зв’язок з подружжям з Енергодару майже рік, аж до виїзду жінки до Польщі. З міркувань безпеки не називає імен.

Єгор Гордєєв 1+1

“Нам у “Сніданок з 1+1” регулярно пишуть глядачі з різних міст. На цьому побудована половина програми. А від початку повномасштабного вторгнення - маємо свої очі та вуха в різних місцях, в тому числі й на окупованих територіях. Одні з них - родина з Енергодару. Вони вийшли на мене в соцмережах - передавали відео, розповідали що відбувається у місті й на АЕС, як росіяни намагаються перетворити станцію на військову базу… Ми постійно на зв’язку”, - розповів Єгор Гордєєв.

Напередодні свого дня народження Єгор отримав зворушливий подарунок від мешканців міста і працівників станції - лист з подякою за підтримку.

“Ми не втрачаємо надії та віри в нашу Перемогу! Енергодар доводив свою хоробрість і сміливість і продовжує чинити супротив надалі, не пускаючи загарбників до керування АЕС”, - написано у зверненні.

ЛИСТ

Знаючи цю особливу історію дружби й підтримки колеги-ведучі подарували на день народження Єгору свічку «Енергодар» з лімітованої колекції, присвяченої тимчасово окупованим містам. Прибуток з продажу свічок перекажуть на відбудову України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняний сніданок: рецепт чизбургер-ролу від Єгора Гордєєва

Гордєєв - киянин і любить прогулянки рідним містом. Тому отримав у подарунок від колег також футболку від українського бренду з ілюстраціями київських цікавинок, знаменитих місць і символів міста - листок каштана, фунікулер, жетон метро, київський торт та інші. Єгор пообіцяв одягти цей символічний подарунок на майбутнє інтерв’ю для французького телебачення.

Єгор Гордєєв

Новини по темі