Приготуйте їх замість паски: рецепт ароматних і легких в приготуванні булочок із шоколадом до Великодня

Не пропустіть можливість приготувати великодні булочки з шоколадом за рецептом Руслана Сенічкіна. Усе, що вам знадобиться — це трохи часу та бажання створити щось особливе для своїх рідних до цього Великодня.
Цьогорічний Великдень матиме ще більше затишку, тепла й аромату завдяки неймовірному рецепту від улюбленого ведучого Сніданку з 1+1 – Руслана Сенічкіна. Його великодні булочки з шоколадом — це вишукане поєднання традицій і сучасних кулінарних рішень, яке підкорить всіх гостей.
Рецепт з доступних інгредієнтів та зовсім не складний, але потребує любові, уважності та трішки терпіння. Завдяки нашій покроковій інструкції та порадам ви легко впораєтеся з приготуванням, навіть якщо готуєте дріжджову випічку вперше.
Інгредієнти:
- Дріжджі — 30 г
- Молоко — 300 мл
- Борошно — 500 г
- Яйця — 2 шт
- Сіль — 0,5 ч. ложки
- Цукор — 100 г
- Вершкове масло — 100 г
- Чорний шоколад — 100 г
Приготування:
- В окрему миску кришимо дріжджі, додаємо 0,5 ч. ложки цукру та тепле (не гаряче) молоко. Перемішуємо до однорідності. Потім накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці на 20 хвилин. У результаті зверху має утворитися характерна «шапочка» з бульбашок.
- Коли суміш настоялася, додаємо до неї два яйця, цукор, дрібку солі та розтоплене, але не гаряче вершкове масло. Потім поступово додаємо борошно, регулюючи консистенцію, і замішуємо тісто міксером. Важливо не переборщити з борошном — тісто має бути трохи рідкуватим і злегка розпливатися.
- Посипаємо тісто шоколадною крихтою і домішуємо. Потім викладаємо в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Коли тісто підійшло, злегка обминаємо його руками. Ділимо на кілька рівних частин. Розкачуємо кожну у «ковбаску», заплітаємо косу і формуємо з неї кружечок. У центр кладемо готове великоднє яйце.
- Розігріваємо духовку до 180 °C і випікаємо 30 хвилин.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окрім паски на Великдень: Валентина Хамайко показала особливий рецепт солодких шоколадних яєць до святкового столу