Рецепт, що розірвав інтернет: Руслан Сенічкін показав, як приготувати м'ясну паску із сухофруктами на Великдень
В українських соцмережах з'явився новий гастрономічний тренд — м’ясна паска. Це не солодка випічка, а ситна та ароматна м’ясна запіканка у формі паски, яка виглядає святково й оригінально.
Цьогоріч українські господині й господарі активно експериментують із святковим меню, і на хвилі популярності з’явився справжній гастрономічний хіт — м’ясна паска. Це не солодка здоба, до якої ми звикли, а ситна, соковита м’ясна запіканка, виконана у формі класичної паски — з усіма елементами декору: прикрашена глазур’ю з сухофруктів чи горіхів. А, як приготувати незвичайну м'ясну паску, показав Руслан Сенічкін у Сніданку з 1+1.
Особливість страви — в її формі та подачі. Суміш викладається у звичайні пасхальні форми (як для кексу або панетоне), запікається в духовці, а потім змащується яйцем і декорується — так само, як і традиційна паска. Виглядає дуже ефектно й символічно, але має зовсім інший, несподівано насичений смак.
Інгредієнти:
- Курячий фарш — 200 г
- Свинячий фарш — 200 г
- Яйце — 2 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Панірувальні сухарі — 50 г
- Гірчиця — 40 г
- Курага, родзинки, горіхи — за бажанням
- Сіль, перець, спеції — за смаком
Приготування:
- У великій мисці змішайте курячий і свинячий фарш. Додайте сіль, спеції, улюблені трави й прянощі.
- Цибулю дрібно наріжте або натріть. Моркву натріть на дрібну тертку (можна трохи припустити на пательні).
- Змішайте овочі з фаршем. Додайте панірувальні сухарі — вони допоможуть отримати щільну текстуру. Розбийте одне яйце й добре перемішайте масу.
- Візьміть пасхальну або кексову форму, змастіть її маслом. Щільно викладіть туди м’ясну масу, утрамбовуючи, щоб не залишалося пустот.
- Поставте форму в духовку, розігріту до 180°C. Запікайте приблизно 1 годину. За 10 хвилин до готовності змастіть верх яйцем і прикрасьте сухофруктами чи горіхами.
- Готову м’ясну паску можна подати із гірчицею або хріном.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приготуйте їх замість паски: рецепт ароматних і легких в приготуванні булочок із шоколадом до Великодня