Весняний сезон відкрито: як садити нарциси

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Олена Квітка у «Сніданку з 1+1» показала, як правильно садити нарциси та гіацинти.

Поділитися:

Весна — сезон квітів, а тому розквітла галявина чи навіть маленька клумба є великим осередком краси й свіжості цієї пори. Спеціальна кореспондентка "Сніданку з 1+1" показала, як правильно висадити квіти. Для цього вона обрала одну з ділянок в Оболонському районі Києва, де якраз не вистачає мальовничої клумби.

Як садити нарциси: правила

Для вдалої посадки варто заздалегідь викопати ямки й полити їх водою. Найкращим варіантом буде і полити самі цибулини рослин перед посадкою. Олена радить після того, як квіти відцвітуть, зрізати їх, а цибулини залишити в землі. Так вони змогли загартовуватися до наступної весни. А найкраще такі квіти висаджувати восени.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли сіяти чорнобривці у 2024: як правильно садити квіти у відкритий ґрунт і на розсаду

Як вирощувати нарциси, гіацинти й крокуси

Для того, щоб нарциси стояли прямо і не розпадались, треба звʼязати їх мотузкою чи ниткою. Гіацинти й крокуси треба садити аналогічно. А поливати саджанці треба навколо самої цибулини. До того ж для вдалої посадки варто дотримуватись екологічних норм. Це в першу чергу стосується звички робити мінітеплички, щоб квіти не перемерзли. Для таких тепличок люди зазвичай використовують пластикові пляшки, а треба старатись робити теплички, беручи скляні пляшки або інші речі.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкриття сезону підсніжників: чи можна продавати первоцвіти

Новини по темі