"Війна йде і країну треба захищати", — історія сміливої та відданої кулеметниці Оксани Рубаняк з позивним "Ксена"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Щоденники війни: історія кулеметниці Оксани Рубаняк з позивним "Ксена"
Facebook/Оксана Рубаняк

В "Сніданку з 1+1" в рубриці "Щоденники війни" військова Оксана Рубаняк розповіла, як почувається після поранення на фронті.

Поділитися:

20-річна кулеметниця 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Оксана Рубаняк з Івано-Франківщини з перших днів повномасштабної війни захищає Україну на передовій та навіть пише вірші з окопів. В березні вона отримала поранення у Вугледарі і відтоді знаходиться на лікуванні. В ефірі "Сніданку з 1+1" в рубриці "Щоденники війни" Оксана з позивним "Ксена" розповіла, як почуває себе після поранення та коли планує повернутися на фронт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у «Сніданку з 1+1» розповів про контрнаступ ЗСУ, зброю та прогноз щодо обмеження польотів над Україною до 2029 року

"Я почуваюся значно краще. На жаль, всі осколки не вдалося вийняти. Я маю надію, що це зроблять в подальшому. Зараз я проходжу лікування. Є деякі проблеми зі здоров'ям, проте вони не є критичними. Думаю, через деякий час я швидко повернуся на фронт, тому що я вже скучила за своїми хлопцями. Їм там дуже важко, вони зараз на важкому напрямку. Потрібні люди, які б їх міняли на позиціях, які були б разом з ними", — поділилася Оксана Рубаняк.

Оксана Рубаняк - Сніданок з 1+1

Рудоволосу дівчину з двома косицями спочатку побратими не сприймали як бійця. Усіляко намагалися переконати, щоб вона не йшла на позиції. Та українська Ксена вперто доводила, що може і хоче виконувати завдання на рівні з чоловіками. Так дівчина здобула собі місце на передовій і вже після лікування планує повернутися до служби.

"Потрібно розуміти, що в мене немає такої можливості не повертатися. Я військовослужбовець, тому повинна це зробити. І це моя стійка позиція! Я прийшла з хлопцями і буду з ними до кінця. Якщо я не повернуся, то всі люди, які на лікуванні, мають право не повертатися? Звісно, ні. Ми там потрібні. Зараз людей дуже мало, багато хто отримує поранення, дуже багато хто гине. Війна йде і країну треба захищати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фронтмен гурту Нумер 482 розповів у "Сніданку з 1+1" про наймузичніший батальйон ЗСУ, де служить з українськими артистами, та виконав хіт "Добрий ранок, Україно"

Також Оксана за час війни встигла випустити добірку власних віршів. Велику частину з них дівчина писала прямо з окопів.

"Перший вірш, напевно, був написаний на злагодженні нашого підрозділу, коли повністю змінилося моє звичне життя. Я була в оточенні справжніх чоловіків. В окопах, якщо прийде думка, то я швидко запишу її, якщо телефон поруч. Коли ми вже змінилися з позицій, хлопці лягають спати, а я дорозписую ці вірші".

Новини по темі