Як вибрати якісні та смачні пельмені в супермаркеті: поради від Костянтина Грубича

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як обрати якісні пельмені в супермаркеті — поради Костянтина Грубича
Freepik

Костянтин Грубич у Сніданку з 1+1 назвав головні ознаки якості пельменів

Поділитися:

Вибрати пельмені не так просто, як здається. Проте є декілька порад, які допоможуть споживачам обрати якісний продукт. Детально про це розповів Костянтин Грубич у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30.

Перше, про що варто пам'ятати, — у якісних пельменях тіста має бути не більше 50%! За словами Костянтина Грубича, якщо на упаковці з пельменями у переліку складу вказано борошно першим продуктом, то це означає, що його там може бути більше, ніж м'яса.

Далі дивимося вміст м'яса. Якщо його кількість, наприклад, вказана 37%, то такі пельмені ведучий брати не радить.

«Ідеальний склад пельменів: борошно, вода, сіль і начинка», — каже Костянтин.

Костянтин Грубич

На прилавках супермаркетів є пельмені з різноманітними начинками. Проте лікарка-дієтологиня Софія Шпак радить віддавати перевагу саме пельменям з курятиною.

«Птиця — це більш дієтичне м'ясо. На відміну від червоних сортів, яловичини, свинини, баранини, воно несе менш негативний вплив на серцево-судинну систему за рахунок зменшеного вмісту жиру, що провокує ріст поганого холестерину», — пояснила вона.

Коли їсте пельмені, обов'язково звертайте увагу на текстуру начинки. Вона має бути однорідною. Без шматків чи порожнин. Також Костянтин Грубич не радить вживати колись розморожені пельмені.

«Якщо вони розморозилися, потім знову заморозилися, на них створюється іній. Тож, купуйте пельмені без снігу».

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як вибрати якісну шинку. Перевірений спосіб від Костянтина Грубича шукайте на сайті 1plus1.ua.

Новини по темі