Як уберегти дитину від падіння з вікна: які правила безпеки потрібно знати батькам

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Фахівчиня назвала правила безпеки, які допоможуть уберегти дитину від випадіння з вікна.

Поділитися:

На початку червня у трьох великих містах України сталися трагічні випадки з дітьми. Так, у Дніпрі 3-річна дівчинка випала з вікна 10-го поверху. На щастя, вона залишилась жива, але отримала численні травми. У Кривому Розі 7-річна дівчинка впала з вікна 3-го поверху. Її життя врятував перехожий, який помітив дитину та викликав швидку допомогу. А от випадок в Оболонському районі столиці закінчився трагічно. На жаль, отримані травми виявились несумісними з життям 8-річної дитини, яка впала з 8-го поверху. Як убезпечити себе і свою дитину від подібних інцидентів? Про це розповіли у сюжеті "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на "1+1 Україна".

Як пояснила фахівчиня з безпеки дітей Олена Лізвінська, офіційна статистика випадків випадання дітей з вікон в Україні не ведеться. На жаль, відсутність такої інформації часто призводить до недбалої поведінки з боку батьків щодо цієї серйозної проблеми. Спеціалістка радить вже зараз убезпечити своїх дітей від непередбачуваних трагедій. 

"Коли ми бачимо, що діти цікавляться вікнами, потрібно негайно вжити заходів. Наприклад, взяти викрутку і зняти ручку, щоб заблокувати вікно. Це унеможливить самостійне відкриття вікна дитиною. Також можна за 40 секунд замінити звичайну ручку на ручку з замком. Це легко зробити самостійно, без допомоги майстра. Ще один варіант - встановити блокатор з замочком знизу вікна, який не дозволить дитині відкрити його навстіж".

Батькам варто звернути увагу на розташування меблів. Якщо вони занадто близько біля вікна, їх потрібнно відсунути якомога далі. Пані Олена також порадила: 

  • не заохочувати дітей гратися біля вікон
  • не залишати без нагляду
  • пояснювати правила безпеки.

Нагадаємо, раніше ми говорили, як реагувати на дитячі істерики в громадських місцях. Читайте поради психологині на сайті 1plus1.ua.

Вам також буде цікаво дізнатися: 

Новини по темі