Смачний рецепт на Масницю: як приготувати тонкі млинці з сиром та ікрою мойви

З 24 лютого розпочинається Масний тиждень в Україні. Пропонуємо вашій увазі смачний рецепт млинців з сиром.
На Масницю або Сиропусний тиждень, який в Україні відзначається з 24 лютого по 2 березня, заведено готувати млинці. В Сніданку з 1+1 поділилися оригінальним рецептом до свята.
Як приготувати млинці з сирною начинкою
Для тіста вам знадобляться:
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 2 ст.л
- Соняшникова олія – 4 ст.л
- Сіль – 0,3 ч.л
- Молоко – 340 мл
- Борошно – 130 г
- Вершкове масло – 50 г
Для начинки:
- Твердий сир – 60 г
- Ікра мойви – 50 г
- Шпинат – 70 г
- В'ялені помідори – 50 г
- Часниковий соус – 20 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочався тиждень Масниці: історія свята та традиції
Млинці на Масницю: спосіб приготування
1. З вказаних інгредієнтів замішати тісто для. Воно має вийти рідким, але не занадто.
2. Розігріту пательню змажте олією. Черпаком налийте тісто у центр сковорідки та, нахиляючи її, рівномірно розподіліть по дну.
3. Викладіть на готові млинці начинку за смаком: натертий сир, в'ялені помідори, шпинат, ікру мойви тощо. Зверху можна змазати часниковим соусом. Згорніть млинці трикутником та подавайте до столу.