З минулої роботи вже звільнився, а новий роботодавець передумав: у "Сніданку з 1+1" надали план дій

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Що робити, якщо новий роботодавець відмовився брати на роботу
Unsplash

У "Сніданку з 1+1" юрист пояснив, як убезпечити себе при зміні місця роботи.

Поділитися:

Нещодавно сталася прикра ситуація: кандидатці наук та викладачці запропонували посаду у відомому університеті. Коли фахівчиня вже звільнилася з попереднього місця роботи та віддала трудову книжку новому роботодавцю, їй раптово відмовили. Такі ситуації не поодинокі, а багато українців через це залишилися без роботи. Як убезпечити себе при зміні місця роботи, пояснили у “Сніданок з 1+1”, що виходить щодня з 7:00 до 9:30 в ефірі телеканалу “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ціни на квартири почали зростати: пояснення експерта у "Сніданку з 1+1"

В Україні закон не регулює відносини роботодавця та керівника під час ведення переговорів. Убезпечити себе можна лише договором про наміри працевлаштування.

Цивільноправовий договір на період переговорів про працевлаштування має містити:

  • предмет договору
  • оклад 
  • порядок призначення
  • порядок звільнення
  • період працевлаштування 
  • умови працевлаштування
  • порядок відпусток

документ

Фото: unsplash.com

Лише після укладення подібного договору потрібно звільнятися із попереднього місця роботи. Документ надасть гарантії в судовому захисті.

"Якщо роботодавець не виконує взяті на себе зобов'язання, кожна людина має право на відшкодування прямих збитків або втраченої вигоди", — пояснює адвокат Андрій Приходько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий штам коронавірусу "Пірола": фахівці назвали нові симптоми

Вимагати відшкодування збитків можна і без договору, але необхідно мати достатньо доказів пропозиції роботодавця. Допомогти у цьому можуть скриншоти листувань, записи онлайн переговорів або ж свідчення інших людей.

суд

Фото: unsplash.com

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Обговорення "Сніданку з 1+1" в соцмережах:
Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі