Захисник, який біжить марафони та танцює на протезах: історія Артема Мороза у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
На протезах біжить марафон і танцює: історія військового Артема Мороза

Артем Мороз у "Сніданку з 1+1" поділився, як пробіг Бостонський марафон на протезах та станцював чуттєвий номер.

Поділитися:

Боєць 206 батальйону 241 бригади Київського ТрО Артем Мороз став сенсацією Бостонського марафону 2023. Захисник, що втратив обидві ноги на Херсонщині, побіг на навчальних протезах на популярному заході. Це не єдині досягнення чоловік: на протезах він не лише бігає, а ще й танцює! У "Сніданку з 1+1"який з 6 листопада буде виходити у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, Артем Мороз розповів про свою службу та реабілітацію після поранення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відважний студент-медик лікував людей у Харківському метро: історія у "Сніданку з 1+1"

За фахом Артем — інженер-будівельник, та війна внесла свої корективи. Попри відсутність будь-якого військового досвіду у березні 2022 він добровільно пішов воювати. Пів року провів у гарячих точках Херсонщини, де в результаті отримав бойове поранення через ворожу міну. Тоді загинуло 3 його побратими, а ще три важко травмувалися. Звідти складною дорогою їх вивезли до Миколаєва, потім в Одесу, а згодом Артем опинився на реабілітації у США.

"Те, що я залишився живим — це провидіння Господнє. Єдине, за чим я жалкую, це загиблі побратими", — розповідає Артем Мороз.

У той день захисник втратив обидві ноги. Під час лікування захисник поставив собі мету: взяти участь у Бостонському марафоні. Свою мрію він втілив у життя у квітні цього року: Артем пробіг на навчальних протезах 500 м. Чоловік уже повністю пройшов реабілітацію: водить автомобіль, працює та підтримує побратимів на фронті. Нещодавно він поставив собі новий виклик — танець. Артем зізнається, що великого хисту та гнучкості для цього в нього немає, проте з допомогою хореографині Поліни Іщенко їм вдалося поставити чудовий номер, з яким вони ще будуть виступати. 

"Він приклад того, що не потрібно здаватись", — зазначає Поліна Іщенко.

На досягнутому Артем не планує зупинятися. Його заповітна мрія — стати пілотом гелікоптера.

"Буду показувати хлопцям в шпиталях цей виступ як приклад того, що життя не зупинилося... Немає нічого неможливого", — каже Артем Мороз.

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 6:30 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок" в соцмережах:

Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі