Зміни свою школу: Як перетворити сірі стіни на креативні дошки для дітей

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Змінити школу можна малим коштом та з підручних матеріалів.

Поділитися:

Із 10 жовтня у програмі «Сніданок з 1+1» стартував другий сезон проекту «Зміни свою школу». Завдяки автору проекту Юлії Чаюн і кращим архітектором та дизайнерам України близько 10 навчальних закладів зазнають суттєвих перетворень вже до Нового року.

Мета проекту «Зміни свою школу» – довести, що похмурі кам’яні коридори та дірки у стінах школи можна змінити самостійно, малим коштом, із підручних матеріалів.

У першому випуску нового сезону «Зміни свою школу» Юлія Чаюн та архітектор Ганна Турчина поїхали змінювати ліцей-інтернат смт. Межова (Дніпровська область).

Вісім годин у дорозі, близько 600 км шляху – і нас зустрічають учні, батьки та вчителі школи, – розповідає Юлія Чаюн.

Ідея для ліцею-інтернату смт. Межова полягала в тому, щоб одну зі стін навчального закладу перетворити на дошку для дитячої творчості.

Раніше тут був блідий похмурий коридор. Проте ми його змінили, відтак діти малюватимуть просто на стінах школи, – каже автор проекту.

Для того, щоб реалізувати ідею, стануть у пригоді два листа фанери, грифельна та жовта фарби, кілька валиків і два тюбики клею. Вартість креативної дошки для дітей становитиме близько 1000 грн.

Мені дуже подобається ця ідея з інтер’єром. Я хочу, щоб такі ідеї не згасали ніколи, – сказав один із учнів ліцею.

Щоб взяти участь в проекті «Зміни свою школу», необхідно написати newschool@1plus1.tv. У листі треба вказати номер школи, її адресу, контактну інформацію, а також розповісти про свою ідею.

Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua писав про 4 креативні ідеї, як бюджетно створити «розумний» простір для школярів.

Новини по темі