Зупинка громадського транспорту під час повітряної тривоги: чому діє заборона руху

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Чому в столиці зупиняється громадський транспорт під час тривоги, та чи можна протидіяти забороні руху — розповіли у “Сніданку з 1+1”.

Поділитися:

Як відомо, у Києві під час повітряних тривог увесь комунальний транспорт припиняє свою роботу. Для багатьох мешканців столиці, особливо для жителів лівого берега Дніпра це стає справжньою проблемою, адже люди не можуть дістатися до своїх домівок. У “Сніданку з 1+1” поспілкувалися з киянином Володимиром, який живе у Дарницькому районі та пікетує проти зупинки транспорту під час тривог. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи буде блекаут: наслідки наймасовішої за останній час атаки на інфраструктуру України

Стати активістом Володимира спонукала ситуація, що сталася наприкінці літа: киянин був на Подолі, коли о 21 вечора почалася повітряна тривога, яка тривала понад дві години. Мешканці лівого берега марно чекали відбою на зупинці громадського транспорту. Більшість з них доїхала до станції метро Видубичі, де скупчився величезний натовп. Дехто пішки пішов через Південний міст. Володимир тоді лишився ночувати на пероні. 

На ранок він почав більше дізнаватися про рішення повної зупинки транспорту під час тривог. Виявилося, що заборона на рух діє лише у Києві, Хмельницькому та Івано-Франківську. У всіх інших містах, зокрема, прифронтових, транспорт курсує за звичним графіком.

Фото: freepik

Володимир також дізнався, що киянами було написано 6 петицій проти зупинки руху громадського транспорту під час повітряних тривог, однак жодна з них не була розглянута. Щоб привернути увагу про проблеми, чоловік вийшов на одиночний пікет під будівлю КМДА.

У нещодавньому інтерв’ю німецькому виданню Deutsche Welle мер столиці Віталій Кличко відповів, що розуміє обурення киян, проте вплинути на рішення не може: 

“Це не моя вимога. Я розумію, що це спричиняє незручності, і ми отримуємо багато скарг. Але це вимога військових і вимога безпеки. Як тільки людина сіла в транспортний засіб — це наша персональна відповідальність, відповідальність міста”.

Тим часом Володимир і далі збирається привертати увагу до проблеми:

“Будемо шукати інші шляхи і сподіватися, що про потребу мільйона людей почують, і запропонують нам якусь альтернативу”.

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку небезпеку несе їжа з кулінарії в магазинах: у «Сніданку з 1+1» розповіли, на що звернути увагу

Новини по темі