10 страв, які стануть окрасою пасхального столу
Плануйте святкове меню вже зараз!
До Великодня залишилось декілька тижнів, тож саме час спланувати святкове меню. Ароматна домашня паска, кольорові писанки, весняні салати та запашні ковбаски – ми підготували для вас добірку із найсмачніших пасхальних страв, які стануть окрасою вашого столу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 надсмачних рецептів ідеальної паски
Фото: freepik.com
Весняні роли з крабовими паличками
Дуже легка страва – як у приготуванні, так і для вашого шлунку. Весняні роли прийшли до нас із азійської кухні, і головна їх перевага – вони анітрохи не зашкодять фігурі.
Інгредієнти
Рисові листи
Огірки
Морква
Солодкий перець
Рисова лапша – 120 г
Крабові палички – 150 г
Зелень
Як приготувати роли з крабовими паличками
1. Нарізаємо усі овочі та крабові палички соломинкою.
2. Рисові лапшу витримуємо в окропі протягом 4 хвилин. Можна змастити її оливковою олією.
3. Змочуємо рисові листки у воді. Викладаємо на них усі інгредієнти. Скручуємо в рол.
Шоколадна паска
Українці здавна вірили, що на Великдень у домі має бути щось нове. Приготуйте для рідних паску за таким нестандартним рецептом – вони будуть у захваті!
Інгредієнти для опари
Борошно – 100 г
Цукор – 10 г
Молоко – 90 мл
Дріжджі – 5 г
Інгредієнти для тіста №1
Борошно – 430 г
Какао – 30 г
Цукор – 122 г
Сіль – 5 г
Молоко – 70 мл
Амарето – 45 мл
Мед – 16 г
Кукурудзяне борошно – за смаком
Інгредієнти для тіста №2
Жовтки – 6 шт.
Вода – 35 мл
Дріжджі – 10 г
Масло – 80 г
Шоколадні крихти, чорні родзинки, ваніль – 165 г
Приготуйте смачну шоколадну паску articleContentі зустрічайте свято усією родиною! Деталі приготування традиційної страви дивіться у відео.
Сирна паска
Це традиційна українська страва до Великодня. Кожна господиня має хоч раз приготувати таку власноруч. Тим більше, що рецепт дуже простий!
Інгредієнти
Сир – 800 г
Вершкове масло – 150 г
Яйця – 5 шт.
Сметана – 50 г
Цукрова пудра – 150 г
Ванільний цукор
Горіхи – 100 г
Сухофрукти
Як приготувати сирну паску
1. Змішуємо сир, масло та яйця. Додаємо сметану, цукрову пудру та ванільний цукор.
2. На пергаментний папір викладаємо горіхи. Подрібнюємо за допомогою молотка.
3. Додаємо горіхи до рідкої суміші, сюди ж висипаємо сухофрукти.
4. Викладаємо тісто у форму. Випікаємо годину при температурі 160 градусів.
Закуска з маринованих яєць
Крашанки – головний атрибут Великодня. Руслан Сенічкін знає, як зробити їх незвичайними, але дуже смачними!
Інгредієнти
Сир – 50 г
Яйце – 6 шт.
Гірчиця – 1 ч. л.
Майонез – 2 ст. л.
Зелень та спеції за смаком.
Буряковий сік – 250 мл
Яблучний оцет – 1 ст. л.
Цукор – 1 ст. л.
Як приготувати закуску з маринованих яєць
1. Варимо яйця та очищуємо від шкаралупи.
2. Готуємо маринад: змішуємо буряковий сік, яблучний оцет та цукор.
3. Занурюємо яйця у маринад на 12 годин.
4. Розрізаємо яйце навпіл та виймаємо жовток. Кладемо жовток в окрему посудину.
5. До жовтків додаємо натертий сир, гірчицю, майонез та спеції. Перемішуємо.
6. Начиняємо білки яєць начинкою.
М'ясо Гармошка
Чоловіку для щастя потрібний смачний шматок м'яса. Гарантуємо: якщо ви приготуєте своєму коханому м'ясо з ароматною начинкою за цим рецептом – він носитиме вас на руках!
Інгредієнти:
М'ясо – 500 г.
Сир – 100 г.
Томати – 3 шт.
Гриби – 300 г.
Часник – 3 зубчики
Спеції – за смаком
Приготуйте смачну страву до святкового столу всією сім'єю у супроводі Руслана Сенічкіна, щоб нічого не проґавити.
Теплий салат з моцарелою
Теплий салат із шпинатом, моцарелою та смачною курочкою нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти
Філе – 2 шт.
Шпинат – 30 г
Рукола – 30 г
Авокадо – 1 шт.
Моцарела – 100 г
Помідори чері – 5 шт.
Кедрові горіхи – 30 г
Оливкова олія – 1 ст. л.
Як приготувати теплий салат з моцарелою
1. Маринуємо куряче філе в оливковій олії, соєвому соусі та спеціях. Залишаємо на 15 хв.
2. Кладемо м’ясо в рукав для запікання. Випікаємо в печі при температурі 200 градусів протягом 15-20 хв.
3. Нарізаємо авокадо на скибочки.
4. Викладаємо на тарілку листя шпинату, руколу, тепле м’ясо, моцарелу, скибочки авокадо, помідори чері, кедрові горішки та кілька крапель оливкової олії.
Курячі крученики з грибами
Курятини багато не буває! Тож пропонуємо просту і смачну страву з курячого філе та печерицями.
Інгредієнти
Філе – 400 г
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Печериці – 200 г
Оливкова олія – 2 ст. л.
Спеції – за смаком
Деталі приготування ароматних курячих кручеників дізнайтесь у нашому відео. Смачного!
Домашні ковбаски з курятини та овочів
Готуючи ковбаски вдома, можна бути впевненою у їх натуральності.
Інгредієнти
Філе – 400 г
Яйце – 1 шт.
Часник – 1 зубчик
Вершкове масло – 30 г
Молоко – 70 мл
Болгарський перець – 2 шт.
Зелень та спеції – за смаком
Як приготувати домашні ковбаски з курятини
1. Змішуємо фарш, яйце, кубики болгарського перцю, натертий часник та спеції. Наостанок додаємо розтоплене вершкове масло та молоко.
2. Додаємо весняну зелень. Викладаємо фарш на харчову плівку і загортаємо у формі ковбаски.
3. Варимо ковбаски протягом 20 хв, потім підсмажуємо з усіх боків на пательні.
Паста-пончики
Думаєте, пончики не можуть бути солоними? А пончики з пасти не хочете? Руслан Сенічкін запропонував дуже незвичний рецепт. Давайте експериментувати!
Інгредієнти
Яйця – 4 шт.
Сир – 100 г
Бекон – 200 г
Базилік – 30 г
Макарони – 350 г
Соус маринара – 450 г
Спеції – за смаком
Як приготувати смачні паста-пончики - дивіться у відео.
Картопляні троянди з пармезаном
Прикраса для святкового столу може буде не просто їстівною. З цим рецептом вона стане основною стравою, яка однозначно сподобається вам, вашій родині та гостям!
Інгредієнти
Картопля – 6 шт.
Пармезан – 40 г
Розмарин – 30 г
Паприка – 1 ст. л.
Вершкове масло – 50 г
Спеції – за смаком
Як приготувати картопляні троянди
1. Нарізаємо картоплю на тонкі кружельця. Додаємо паприку та трохи солі, а також листя розмарину, сир пармезан, перець та розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.
2. Викладаємо у форми картопляні пелюстки. Випікаємо страву при температурі 180 градусів протягом 45 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий Піст 2019: Чим можна замінити м'ясо?