Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

10 страв, які стануть окрасою пасхального столу

Плануйте святкове меню вже зараз!

До Великодня залишилось менше двох тижнів, тож саме час спланувати святкове меню. Ароматна домашня паска, кольорові писанки, весняні салати та запашні ковбаски - ми підготували для вас добірку із найсмачніших пасхальних страв, які стануть окрасою вашого столу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великодній кошик 2018: Які продукти купувати завчасно, щоб зекономити

ВЕСНЯНІ РОЛИ З КРАБОВИМИ ПАЛИЧКАМИ

Інгредієнти:

рисові листи

огірки

морква

солодкий перець

рисова лапша - 120 г

крабові палички -150 г

зелень

Приготування:

1. Нарізати усі овочі та крабові палички соломинкою.

2. Намочити рисові листки у воді. Викласти на них усі інгредієнти. Замотати у рол. 

ШОКОЛАДНА ПАСКА

Інгредієнти для опари

борошно - 100 г

цукор - 10 г

молоко - 90 мл

дріжджі - 5 г

Приготування:

Інгредієнти для тіста №1:

борошно - 430 г

какао - 30 г

цукор - 122 г

сіль - 5 г

молоко - 70 мл

амарето - 45 мл

мед - 16 г

0,5 скл великих яблук

кукурудзяне борошно за смаком

Інгредієнти для тіста №2:

жовтки - 6 шт.

вода - 35 мл

дріжджі - 10 г

масло - 80 г

шоколадні крихти, чорні родзинки, ваніль - 165 г

Приготуйте смачну шоколадну і зустрічайте свято усією родиною! Деталі приготування традиційної страви дивіться у відео. 

СИРНА ПАСКА

Інгредієнти

сир - 800 г

вершкове масло - 150 г

яйця - 5 шт.

сметана - 50 г

цукрова пудра - 150 г

ванільний цукор 

горіхи - 100 г

сухофрукти

Приготування:

1. Змішати сир, масло та яйця. Додати сметану, цукрову пудру та ванільний цукор. 

2. На пергаментний папір викласти горіхи. Подрібнити за допомогою молотка. 

3. Додати горіхи до рідкої суміші. Також додати сухофрукти.  

4. Викласти тісто у форму. Випікати годину притемпературі 160 градусів. 

ЗАКУСКА З МАРИНОВАНИХ ЯЄЦЬ 

Інгредієнти:

Сир - 50 г

Яйце - 6 шт.

Гірчиця - 1 ч. л.

Майонез - 2 ст. л.

Зелень та спеції за смаком.

Буряковий сік - 250 мл

Яблучний оцет - 1 ст. л.

Цукор - 1 ст. л.

Приготування:

1. Зварити яйця, очистити від шкаралупи. 

2. Приготувати маринад, змішавши буряковий сік, яблучний оцет та цукор. 

3. Занурити яйця у маринад на 12 годин. 

4. Розрізати яйце навпіл та вийняти жовток. Помістити жовток в окрему посудину. 

5. До жовтків додати натертого сиру, гірчиці, майонез та спеції. Перемішати.

6. Начинити білки яєць начинкою. 

М’ЯСО «ГАРМОШКА»

Інгредієнти:

м'ясо - 500 г.

сир - 100 г.

томати - 3 шт.

гриби - 300 г.

часник - 3 зубки

спеції за смаком.

Приготуйте смачну сталу до святкового столу і насолоджуйтесь пасхальним вікендом разом із своєю родиною! Деталі приготування картоплі дізнайтесь у відео. 

ТЕПЛИЙ САЛАТ З МОЦАРЕЛОЮ

Інгредієнти

філе - 2 шт.

шпинат - 30 г

рукола - 30 г

авокадо - 1 шт.

моцарела - 100 г

помідори чері - 5 шт.

кедрові горіхи - 30 г

оливкова олія - 1 ст. л.

Приготування:

1. Замаринувати куряче філе в оливковій олії, соєвому соусі та спеціях. Залишити на 15 хв. 

2. Покласти м’ясо в рукав для запікання. Пекти у печі при температурі 200 градусів протягом 15 - 20 хв.

3. Нарізати авокадо на скибочки. 

4. Викласти на тарілку листя шпинату, руколу, тепле м’ясо, моцарелу, скибочки авокадо, помідори чері, кедрові горішки та кілька крапель оливкової олії. 

КУРЯЧІ КРУЧЕНИКИ З ГРИБАМИ 

Інгредієнти

філе - 400 г

цибуля - 1 шт.

морква - 1 шт.

печериці - 200 г

оливкова олія - 2 ст. л.

спеції за смаком

Деталі приготування ароматних курячих кручеників дізнайтесь у нашому відео. Смачного!

ДОМАШНІ КОВБАСКИ З КУРЯТИНИ ТА ОВОЧІВ 

Інгредієнти

філе 400 г

яйце 1 шт.

часник 1 зубчик

вершкове масло 30 г

молоко 70 мл

болгарський перець 2 шт.

зелень та спеції за смаком. 

Приготування:

1. Змішати фарш, яйце, кубики болгарського перцю, натертий часник та спеції. Наостанок додати розтопленого вершкового масла та молока. 

2. Додати весняної зелені. Викласти фарш на харчові плівку і загорнути у формі ковбаски. 

3. Варити ковбаски протягом 20 хв. Потім підсмажити з усіх боків на пательні. 

ПАСТА-ПОНЧИКИ

Інгредієнти

яйця - 4 шт.

сир - 100 г

бекон - 200 г

базилік - 30 г

макарони - 350 г

соус маринара - 450 г

спеції за смаком.

Приготуйте смачні паста-пончики для святкового столу. Дізнайтесь деталі приготування, переглянувши відео. 

КАРТОПЛЯНІ ТРОЯНДИ З ПАРМЕЗАНОМ 

Інгредієнти

картопля - 6 шт.

пармезан - 40 г

розмарин - 30 г

паприка - 1 ст. л.

вершкове масло - 50 г

спеції за смаком

Приготування:

1. Нарізати картоплю на тонкі кружельця. Додати паприку та солі. Додати також листя розмарину, сир пармезан, перець та розтоплене вершкове масло. Перемішати.

2. Викласти у форми картопляні пелюстки. Випікати страву при температурі 180 градусів протягом 45 хв. Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З нагоди Великодня Укрзалізниця призначила чотири додаткові потяги

Більше новин