5 рослин, які відлякують комарів

Дізнайтесь, які рослини здатні вберегти від укусів комарів.

Поділитися:

З приходом тепла українців дедалі частіше атакують комарі. Кількість цих комах в Україні вже втричі перевищує норму для цієї пори року. Для того щоб вберегти себе від укусів кровопивць, не обов’язково купувати дорогі спреї чи спеціальні креми. Пропонуємо до вашої уваги альтернативний спосіб боротьби - ТОП-5 рослин, які відлякують комарів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 фактів про користь та шкоду авокадо

М’ЯТА

Виявляється, ця рослина не лише корисна для нашого здоров’я, а й чудовий захисник від кровопивць. Ефірні олії, які виділяє м’ята відлякують комарів. Тому аромат м’ятного чаю їм точно не сподобається.

ЛАВАНДА 

Її свіжий квітковий запах з деревними нотками дуже не подобається комахам. Засушена лаванда відлякує не лише міль, а й комарів. Її листочки потрібно потерти на оголених ділянках тіла. Рослина виділяє камфору. Саме ця речовина з сильним ароматом не подобається кровопивцям. 

БАЗИЛІК 

Поставте горщик з базиліком на обідній стіл, і комарі не будуть вам докучати. Базилік зі своїм сильним запахом чудово відлякує кровопивць. Крім того, він допомагає зняти свербіж після їх укусів. Для цього потрібно розтерти декілька листочків в руках і прикласти до рани. Ефірна олія, яка виділяється із зелені зніме набряк і свербіж.

РОЗМАРИН 

Це ще одна пряність, запах якої не переносять комарі. Щоб його аромат був сильнішим, не обов’язково розтирати листя. Досить поворушити рослину. Якщо ви вирощуєте розмарин у горщику, для кращого ефекту його варто трохи потрясти. Так само як і базилік, розмарин може знімати свербіж після укусу комарів. 

МЕЛІСА

Ця рослина знижує тиск та покращує обмін речовин у людини, тому її часто заварюють у вигляді чаю. Ефірні олії меліси, які використовуються як природне заспокійливе для людини, - нестерпне для комарів. Тому до меліси комахи не підлітають. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за два тижні без шкоди для здоров'я