Оскар 2018: Хто отримає заповітну статуетку вже післязавтра

Оскар 2018: Хто отримає заповітну статуетку вже післязавтра
Кадр із фільму Форма води

Які кінострічки та їхні творці найімовірніше здобудуть Оскар.

Поділитися:

Цієї неділі, 4 березня в Лос-Анджелесі роздадуть головні нагороди в сучасній кіноіндустрії. Ми вирішили нагадати, які фільми номінуються на , і спробували передбачити, як розподіляться нагороди.

Форма води / Shape of Water (2017)

Лідер оскарівської гонки – цілих 13 номінацій! Зворушлива історія кохання, що передбачувано виникла між людиною-амфібією і німою прибиральницею військової лабораторії, знята головним голлівудським казкарем Гільєрмо дель Торо.

До номінацій потрапив і режисер, і виконавиця головної ролі Саллі Гокінс. Академіки також відзначили виконавців ролей другого плану, сценарій, монтаж, операторську роботу, роботу художника, дизайн костюмів, звук, і, певна річ, саундтрек від геніального Александра Деспла. За нашими припущеннями, стрічка забере головну перемогу (Найкращий фільм), Оскар за музику та кілька технічних премій.

Дюнкерк / Dunkirk (2017)

Педантична військова драма про один із головних боїв початку Другої світової від Крістофера Нолана номінується в восьми різних категоріях, зокрема як Найкращий фільм, а також за Найкращу режисерську роботу, Найкращу музику (Ханс Циммер), Найкращу роботу оператора (Хойте ван Хойтема), Найкращий звук. На жаль, академіки не відзначили жодну з акторських робіт у фільмі, проте ми впевнені що оператор фільму піде додому зі статуеткою в руках.

Три білборди під Еббінґом, Міссурі / Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

Найімовірніший конкурент Форми води в боротьбі за Оскар за Найкращий фільм – драма про жінку, яка намагається змусити поліцію працювати інтенсивніше за допомогою меседжів на білбордах. Оскар за Найкращу жіночу роль може взяти незрівнянна Френсіс Макдорманд, непогані шанси на Оскар за чоловічу роль другого плану у Вуді Харрельсона, який зіграв відповідального поліцейського, що при цьому не надто намагається боротися з системою.

Темні часи / Darkest Hour (2017)

Біографічна військова драма, можливо, принесе Оскар великому Гері Олдману за блискуче виконання ролі Вінстона Черчилля. До речі, фільм зараз йде в українському кінопрокаті.

Геть / Get Out (2017)

Одна з найгучніших стрічок минулого року, сатиричний фільм жахів, названий американською пресою найкращим кінокартиною ери Трампа. Це дебютна робота Джордана Пила, який номінується на Оскар і як режисер, і як сценарист. Стрічка Геть також потрапила до номінацій Найкращий фільм і Найкраща чоловіча роль (Деніел Калуя).

Називай мене своїм ім'ям / Call Me by Your Name (2017)

Приголомшлива історія кохання підлітка і дорослого чоловіка – одне з головних здивувань цьогорічної церемонії Оскар. На премію за Найкращу чоловічу роль номінований Тімоті Шаламе – йому всього 22 роки! Проти нього в номінації стоять такі «монстри», як Гері Олдман, Деніел Дей-Льюїс та Дензел Вашингтон. Однак ми бажаємо успіху прекрасному Тімоті!

Також стрічка номінована на Оскар у категоріях Найкращий фільм, Найкращий адаптований сценарій і Найкраща пісня.

Леді-Птаха / Lady Bird (2017)

Трагікомедія про те, як складно дорослішати, знята чудовою Гретою Гервіг (ви можете її пам'ятати за фільмом Вуді Аллена Римські пригоди або за комедією Френсіс Ха). Головне «жіноче» кіно на Оскарі цього року з'являється в декількох номінаціях: Найкращий фільм, Найкраща режисура, Найкращий сценарій (Грета Гервіг), Найкраща акторка (Сірша Ронан), Найкраща акторка другого плану (Лорі Меткалф). Якась пані мусить отримати Оскар, інакше голлівудські жінки знову образяться і будуть говорити про утиски на кожному кроці.

Секретне досьє / The Post (2017)

Гучна драма Стівена Спілберга про співпрацю журналістів The New Yourk Times і The Washington Post у роботі з документами Пентагону про війну у В'єтнамі. Фільм міг би здатися слабким претендентом на головну нагороду церемонії (навіть з урахуванням таких зірок у касті, як Меріл Стріп і Том Хенкс), якби два роки тому Оскар за Найкращий фільм не взяла картина У центрі уваги / Spotlight (2015), також присвячена журналістському розслідуванню, правда, педофілії серед католицьких священиків. Меріл Стріп, звісно, знову номінують у категорії Найкраща акторка. Фільм зараз можна побачити в українських кінотеатрах.

Примарна нитка / Phantom Thread (2017)

Драма великого американського режисера Пола-Томаса Андерсона розповідає історію кутюр'є, який перебуває в пошуках любові, натхнення та поступово втрачає віру в себе і творчу впевненість. Грає кутюр'є не менш великий Деніел Дей-Льюїс, єдиний британський актор, у якого вже є три Оскара. Ці два генія вже співпрацювали десять років тому – в абсолютно неймовірній драмі Нафта. Більш того, музику до Нафти написав Джонні Грінвуд, гітарист Radiohead, він створив і саундтрек до Примарної нитки.

Загалом картина номінована у шести категоріях – Найкращий фільм, Найкраща режисура, Найкраща чоловіча роль, Найкраща жіноча роль другого плану, Найкращий саундтрек і Найкращий дизайн костюмів.

Ми затамували подих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 головних кінопрем’єр березня