7 гучних курйозів в історії Оскара

Несподівані повороти важливої події у світі кінематографа.

Поділитися:

До проведення 90-ої церемонії премії Оскар лишаються лічені дні. Дата заходу призначена на 4 березня. Нагороди за заслуги у сфері кінематографу отримуватимуть у театрі Долбі (Лос-Анджелес). А поки пригадаймо найбільш радісні, журливі та провокативні моменти в історії Оскара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оскар 2018: Номінанти найпрестижнішої щорічної кінопремії

«З журбою радість обнялась»

Церемонія 1940 року стала особливою для Гетті Мак-Денієл – акторки культового фільму Віднесені вітром, першої афроамериканки, яка отримала знану кінонагороду. А втім, акторку принизили тим, що відвели для неї місце в окремій частині глядацької зали. Отримавши Оскар, Гетті не стримала сліз.

Вихід на сцену «по головах»

1997 року італійський актор та режисер Роберто Беніньї отримав два Оскари за стрічку Життя прекрасне. На радощах він йшов до сцени, ступаючи на сидіння гостей заходу.  

Пристрасний поцілунок

Яскравим епізодом церемонії 2003 року став поцілунок акторів. Так, Едрієн Броуді отримав нагороду як найкращий актор за роль у фільмі Піаніст. У вирі емоцій він поцілував , яка вручала йому статуетку.

Падіння на сходах сцени

2003 року акторка Дженніфер Лоуренс отримала нагороду за найкращу жіночу роль у фільмі «Історія оптиміста. Мій хлопець – псих». Здіймаючись на сцену, вона ступила до додільну сукню від Dior та впала на сходах.

Джерело: mtv.tumblr.com

«Найпопулярніший твіт в історії»

2014 року під час прямої трансляції ведуча церемонії Еллен Дедженерес запропонувала опублікувати найпопулярніший твіт в історії. Вона зробила спільне селфі з кількома акторами, зокрема Бредлі Купером, Бредом Піттом, Меріл Стріп, Джулією Робертс, Анджеліною Джолі. За лічені хвилини світлина з текстом «Ось як би рука Бредлі була довшою» набрала понад мільйон ретвітів. А ще під час церемонії ведуча пригощала гостей піцою та ходила залою з пилососом.

Загублена нагорода Ді Капріо

Попри те, що Леонардо Ді Капріо чотири рази номінувався на Оскар, уперше свою довгоочікувану статуетку він тримав 2016 року – за фільм Легенда Г'ю Гласса. Після події актор із колегами вирушив до одного з ресторанів Лос-Анджелеса. Після святкування Ді Капріо мало не забув нагороду в закладі. На щастя, незнайомець наздогнав актора, коли той виходив із ресторану, і «нагородив» його Оскаром.

Помилковий переможець

Не оминув скандал і Оскар-2017. Спершу актор Воррен Бітті помилково назвав найкращим фільмом року Ла-Ла Ленд. Однак вже на сцені творці та актори стрічки дізналися прикру новину. Насправді нагороду здобула робота режисера Баррі Дженкінса Місячне сяйво.

«Я відкрив конверт, і в ньому було написано «Емма Стоун, Ла-Ла Ленд», — ‎пояснив Бітті помилку.

Нагадаємо, що акторка Емма Стоун, яка зіграла у Ла-Ла Ленді, отримала нагороду за найкращу жіночу роль.‎‎

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 головних кінопрем’єр березня