Масляний тиждень 2017: 7 рецептів млинців на кожен деньСереда Масляного тижня славиться «тещиними млинцями», тому її по іншому ще називають «ласункою». Традиційно в цей день матір дружини запрошує зятя і годує його млинцями, щоб продемонструвати свою прихильність.

Цьому звичаю присвячено чимала кількість прислів'їв та приказок, жартівливих анекдотів і пісень. В народі вірили, якщо чоловік вибирає млинці або вареники з солоною начинкою, значить він впертий і з гонором, а якщо солодкими ласує – то ніжний і лагідний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як святково прикрасити стіл на Масляну та зробити ляльку-мотанку

Вважається, що кожна господиня повинна мати свій власний секретний рецепт млинців, аби дивувати ними своїх гостей. 1plus1.ua підготував підбірку смачних та оригінальних рецептів млинців з різними начинками, які може приготувати кожна господиня.

1. МЛИНЦІ З НАЧИНКОЮ

ІНГРЕДІЄНТИ

Яблука – 2 шт.

Сир домашній – 200 г.

Вершкове масло – 100 г.

Кориця мелена

Цукор за смаком.

Як не погладшати за масляний тиждень: Поради дієтологаПРИГОТУВАННЯ

  1. На розігріту пательню викласти порізані кубиками яблука без шкірки.
  2. Додати на пательню вершкове масло. Тушкувати кілька хвилин на невеликому вогні.
  3. Посипати зверху цукром і корицею.
  4. Готову масу викласти на млинець, додати сир та загорнути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не погладшати за масляний тиждень

2. СОЛОНІ МЛИНЦІ З КУРКОЮ 

ІНГРЕДІЄНТИ

Куряча грудка – 250 г.

Шпинат – 200 г.

Вершковий сир – 25 г.

Вершки – 30 мл.

Твердий сир – 100 г.

Спеції за смаком.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Цікаві факти про святкування Масляної в Україні

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Курячу грудку зварити або підсмажити на грилі. Нарізати її дрібними шматками.
  2. Шпинат нашаткувати, додати до нього вершковий сирі вкинути до курятини. Усе ретельно перемішати.
  3. Додати до суміші спеції за смаком.
  4. Млинці начинити масою та загорнути конвертиком.
  5. Усі млинці викласти в глиняну форму. Зверху залити вершками і натерти твердий сир.
  6. Поставити в духовку при температурі 180 градусів на 15 хвилин.

3. МЛИНЦІ-СУФЛЕ

ІНГРЕДІЄНТИ

Яйця – 6 шт.

Класичний йогурт – 200 мл.

Сіль за смаком

Цукор – 1 ст.л.

Розпушувач

Борошно – ½ склянки

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як святкували Масляну наші предки

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Білки яєць відділити від жовтків. Жовтки збити в окремій мисці.
  2. Йогурт вилити до жовтків, посолити, додати цукор та перемішати.
  3. Вкинути розпушувач та півсклянки борошна, перемішати вінчиком.
  4. Білки збити в окремій мисці до появи густої піни і додати в основу для тіста. Усе перемішати до однорідної маси.
  5. Розігріти пательню, посмажити млинці з обох боків по кілька хвилин.

4. ГРЕЧАНІ МЛИНЦІ З БЕКОНОМ ТА ГРИБАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ

Молоко – 500 мл.

Борошно гречане – 200 г.

Борошно пшеничне – 150 г.

Олія – 1 ст.л.

Сіль – 0,5 ч.л.

Яйце – 2 шт.

Бекон – 50 г.

Твердий сир – 200 г.

Гриби – 100 г.

ПРИГОТУВАННЯ

1. Збити у блендері молоко, борошно та олію. Додати дрібку солі.

2. Підсмажити млинці. 

3. Доки млинець гарячий, потрібно посипати його твердим сиром. Покласти смажені гриби і бекон на млинець та сформувати конвертики.

5. ШОКОЛАДНІ МЛИНЦІ

ІНГРЕДІЄНТИ

Яйця – 2 шт.

Молоко – 400 мл.

Цукор – 2 ст.л.

Какао – 2 ст.л.

Оливкова олія – 2 ст.л.

Борошно – 300 г.

Сіль.

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Змішати яйця з молоком, дрібкою солі та цукром.
  2. До суміші додати какао та олію. Перемішати.
  3. Поступово ввести борошно  до сухої речовини, постійно помішуючи тісто.
  4. Змастити пательню олією та посмажити млинці.
  5. Для подачі можна використовувати цукрову пудру.

Нагадаємо, нещодавно 1plus1.ua писав, як святково прикрасити стіл на Масляну та зробити ляльку-мотанку.