«Тещині млинці»: 5 рецептів для святкового столу
Підбірка оригінальних рецептів млинців до третього дня Масниці.
Масляний тиждень 2017: 7 рецептів млинців на кожен деньСереда Масляного тижня славиться «тещиними млинцями», тому її по іншому ще називають «ласункою». Традиційно в цей день матір дружини запрошує зятя і годує його млинцями, щоб продемонструвати свою прихильність.
Цьому звичаю присвячено чимала кількість прислів'їв та приказок, жартівливих анекдотів і пісень. В народі вірили, якщо чоловік вибирає млинці або вареники з солоною начинкою, значить він впертий і з гонором, а якщо солодкими ласує – то ніжний і лагідний.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як святково прикрасити стіл на Масляну та зробити ляльку-мотанку
Вважається, що кожна господиня повинна мати свій власний секретний рецепт млинців, аби дивувати ними своїх гостей. 1plus1.ua підготував підбірку смачних та оригінальних рецептів млинців з різними начинками, які може приготувати кожна господиня.
1. МЛИНЦІ З НАЧИНКОЮ
ІНГРЕДІЄНТИ
Яблука – 2 шт.
Сир домашній – 200 г.
Вершкове масло – 100 г.
Кориця мелена
Цукор за смаком.
Як не погладшати за масляний тиждень: Поради дієтологаПРИГОТУВАННЯ
- На розігріту пательню викласти порізані кубиками яблука без шкірки.
- Додати на пательню вершкове масло. Тушкувати кілька хвилин на невеликому вогні.
- Посипати зверху цукром і корицею.
- Готову масу викласти на млинець, додати сир та загорнути.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не погладшати за масляний тиждень
2. СОЛОНІ МЛИНЦІ З КУРКОЮ
ІНГРЕДІЄНТИ
Куряча грудка – 250 г.
Шпинат – 200 г.
Вершковий сир – 25 г.
Вершки – 30 мл.
Твердий сир – 100 г.
Спеції за смаком.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Цікаві факти про святкування Масляної в Україні
ПРИГОТУВАННЯ
- Курячу грудку зварити або підсмажити на грилі. Нарізати її дрібними шматками.
- Шпинат нашаткувати, додати до нього вершковий сирі вкинути до курятини. Усе ретельно перемішати.
- Додати до суміші спеції за смаком.
- Млинці начинити масою та загорнути конвертиком.
- Усі млинці викласти в глиняну форму. Зверху залити вершками і натерти твердий сир.
- Поставити в духовку при температурі 180 градусів на 15 хвилин.
3. МЛИНЦІ-СУФЛЕ
ІНГРЕДІЄНТИ
Яйця – 6 шт.
Класичний йогурт – 200 мл.
Сіль за смаком
Цукор – 1 ст.л.
Розпушувач
Борошно – ½ склянки
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як святкували Масляну наші предки
ПРИГОТУВАННЯ
- Білки яєць відділити від жовтків. Жовтки збити в окремій мисці.
- Йогурт вилити до жовтків, посолити, додати цукор та перемішати.
- Вкинути розпушувач та півсклянки борошна, перемішати вінчиком.
- Білки збити в окремій мисці до появи густої піни і додати в основу для тіста. Усе перемішати до однорідної маси.
- Розігріти пательню, посмажити млинці з обох боків по кілька хвилин.
4. ГРЕЧАНІ МЛИНЦІ З БЕКОНОМ ТА ГРИБАМИ
ІНГРЕДІЄНТИ
Молоко – 500 мл.
Борошно гречане – 200 г.
Борошно пшеничне – 150 г.
Олія – 1 ст.л.
Сіль – 0,5 ч.л.
Яйце – 2 шт.
Бекон – 50 г.
Твердий сир – 200 г.
Гриби – 100 г.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Збити у блендері молоко, борошно та олію. Додати дрібку солі.
2. Підсмажити млинці.
3. Доки млинець гарячий, потрібно посипати його твердим сиром. Покласти смажені гриби і бекон на млинець та сформувати конвертики.
5. ШОКОЛАДНІ МЛИНЦІ
ІНГРЕДІЄНТИ
Яйця – 2 шт.
Молоко – 400 мл.
Цукор – 2 ст.л.
Какао – 2 ст.л.
Оливкова олія – 2 ст.л.
Борошно – 300 г.
Сіль.
ПРИГОТУВАННЯ
- Змішати яйця з молоком, дрібкою солі та цукром.
- До суміші додати какао та олію. Перемішати.
- Поступово ввести борошно до сухої речовини, постійно помішуючи тісто.
- Змастити пательню олією та посмажити млинці.
- Для подачі можна використовувати цукрову пудру.
Нагадаємо, нещодавно 1plus1.ua писав, як святково прикрасити стіл на Масляну та зробити ляльку-мотанку.