Масниця: Як святкують масляний тижденьНапередодні Великого Посту настає тиждень смачних млинців та веселощів. Масляна 2018 в Україні відбуватиметься з 12 по 18 лютого. Цього тижня прийнято запрошувати гостей та пригощати їх млинцями.

Смакуючи впродовж тижня апетитними млинцями, можна не помітити, як на талії з'являться додаткові сантиметри. Як смачно відсвяткувати Масляну і не втратити форму, дізнавайтеся далі.

ЯК НЕ ПОГЛАДШАТИ ПІД ЧАС МАСЛЯНОГО ТИЖНЯ

1. Не купуйте млинці-напівфабрикати сумнівної якості.

2. Не варто захоплюватися млинцями під час загострення захворювань системи травлення.

3. Додавання дріжджів до тіста призводить до газоутворення у кишечнику, тому скоригуйте рецептуру.

Головне – не забувайте про фізичну активність, – наголошує дієтолог.

Безглютенова дієта: Плюси і мінуси харчування без глютенуЯК ПРАВИЛЬНО ГОТУВАТИ МЛИНЦІ

1. Смажити млинці слід на невеликому вогні, а рослинну олію краще додавати безпосередньо у тісто.

2. Замініть борошно вищого гатунку на борошно з ячменю та гречку, вони корисніші та краще засвоюються організмом.

3. Для начинки дієтичних млинців найкраще підійде сир бринза, овочі та зелень.

ДІЄТИЧНІ РЕЦЕПТИ МЛИНЦІВ

ЯК ПРИГОТУВАТИ ФІТНЕС-МЛИНЦІ

ІНГРЕДІЄНТИ

Яєчні білки 2 шт. 

Куряче філе 350 г

Вівсяні пластівці 1/2 скл.

Кефір знежирений 100 мл

Зелень, сіль

БУРЯКОВІ МЛИНЦІ НА РЯЖАНЦІ

ІНГРЕДІЄНТИ

Буряк 2 шт

Яйце 1 шт

Ряжанка 50 мл

Молоко 1,5 скл.

Борошно 250 г

Цукор 2 ст. л.

Сіль

Лимонно-імбирні сирники від Едуарда НасироваЯК ПРИГОТУВАТИ МЛИНЦІ НА РЯЖАНЦІ

1. Очистіть та подрібніть попередньо запечений буряк.

2. Залийте буряк молоком та збийте блендером. Збивайте до тих пір, поки буряк не розчиниться.

3. До суміші вбийте яйце та влийте ряжанку. Продовжуйте збивати.

4. Додайте щіпку солі, цукор та борошно. Збийте суміш до консистенції сметани.

5. Змастіть пательню салом та підсмажте млинці.

6. Змастіть млинці вершковим сиром. Подавати можна з цукровою пудрою та медом.

Смачна закуска із запечених грибів із сиромГРЕЧАНІ МЛИНЦІ З БЕКОНОМ ТА ГРИБАМИ

ІНГРЕДІЄНТИ

Молоко 500 мл

Борошно гречане 200г

Борошно пшеничне 150 г

Олія 1 ст. л.

Сіль 0,5 ч. л.

Яйце 2 шт.

Бекон 50 г

Твердий сир 200 г

Гриби 100 г

ЯК ПРИГОТУВАТИ ГРЕЧАНІ МЛИНЦІ

1. Збийте у блендері молоко, борошно та олію. Додайте дрібку солі.

2. Підсмажте млинці. 

3. Доки млинець гарячий посипте його твердим сиром, аби той розтанув. Покладіть смажені гриби та бекон та сформуйте конвертик з млинця.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, що корисно їсти на сніданок.