8 страв для тих, хто обожнює полуницю

Ділимося особливими рецептами страв із полуницею.

Поділитися:

Звісно, можна просто насолоджуватися свіжою полуницеюЯк відрізнити «хімічну» полуницю від тієї, яку можна дати дитині, присмачивши її цукром або вершками. Однак для охочих потішити себе та близьких чимось більш оригінальним, ми підготували добірку смачних полуничних страв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна полуниця та як її правильно вживати

ПОЛУНИЧНИЙ ПИРІГ

Інгредієнти:

Тісто

Борошно – 240 г

Розпушувач – 2 ч. л.

Сіль – дрібка

Яйце – 3 шт.

Масло – 90 г

Цукор – 150 г

Сир – 250 г

Ванільний цукор – 1 уп.

Лимон – цедра

Начинка

Полуниця – 500 г

Цукор – 6-7 чт. л.

Стручок ванілі – 1 шт.

Желюючий цукор – 10 г

Валентина Хамайко поділилася власним рецептом смачного десерту – яскравого зовні та соковитого всередині.

М'ЯСО З ПОЛУНИЦЕЮ ТА РОЗМАРИНОМ

Інгредієнти:

М'ясо – 500 г

Часник – 3 зуб.

Винний оцет – 2 ст. л.

Сухе біле вино – 2 ст. л.

Розмарин – 20 г

Оливкова олія – 3 ст. л.

Спеції за смаком

Страва непроста, однак варта вашого часу та зусиль. Подробиці про особливе м'ясо з полуницею розповів Руслан Сенічкін.

ШВИДКИЙ ДЕСЕРТ ІЗ ПОЛУНИЦЕЮ

Приготування цієї смакоти забере зовсім трохи часу та подарує багато насолоди. Для цього вам знадобиться лише крекер, сметана та апетитна полуниця. Детальніше про рецепт дізнавайтеся у відео.

ПОЛУНИЧНА САЛЬСА З ТОМАТАМИ

Інгредієнти:

Полуниця – 10 шт.

Цибуля – 1 шт.

Томати – 2 шт. 

Перець чилі – 3 шт.

Сік лимона – 2 ст. л.  

Кінза – 30 г. 

Спеції за смаком

Так, ми нічого не переплутали – саме солодкій полуниці дісталася головна роль у цій гострій мексиканській страві. Подробиці приготування сальси – у відео.

Тут і кислинка, і гостринка, і аромат, і соковитість, і солодка полуниця. А скільки вітамінів! – ділиться враженнями від полуничної сальси ведучий Руслан Сенічкін.

ТОРТ ІЗ ПОЛУНИЦЕЮ

Інгредієнти:

Тісто

Борошно – 150 г

Яйце – 6 шт.

Масло – 60 г

Цукор – 190 г

Ванільний цукор – 10 г.

Ганаш для крему

Білий шоколад – 300 г

Вершки – 185 мл

Цукрова пудра – 2 ст. л.

Вершкове масло –55 г

Волоський горіх – 150-200 г

Полуниця – 100 г

Як говорить ведуча Валентина Хамайко: «Десерт із полуницею у мене асоціюється з чимось ніжним. Тут кожен обирає своє: день народження в сім’ї або побачення, або навіть дівич-вечір у колі ваших подруг. У будь-якому випадку тортик із полуницею вам знадобиться».

Цей смаколик вражає і бісквітом, і кремом. Для тіста знадобляться яйця, вершкове масло, цукор, ванільний цукор та борошно. Для крему – білий шоколад, вершки, цукрова пудра, вершкове масло, волоський горіх. Прикрашаємо торт полуницею, цукровою пудрою та духмяною м’ятою.

ЧІЗКЕЙК ІЗ БРАУНІ ТА ПОЛУНИЦЕЮ

Інгредієнти:

Чорний шоколад – 90 г,

Яйце – 1 шт.

Масло – 60 г

Цукор – 2 ст. л.

Борошно – 1 ст. л.

Мигдалеве борошно – 1 ст. л.

Сир –1 кг

Сіль

Начинка:

Сир – 1 кг

Яйця – 5 шт.

Цукор – ¾ ск.

Лимон – 1/2

Гілочка базиліку

Полуниця – 0,5 кг

Желе – 1 п.

Тільки уявіть собі: насичений смак шоколадного брауні, прошарок сиру та ароматна полуниця. Як створити простий та вишуканий десерт, дивіться у відео.

ШТРУДЕЛЬ ІЗ ПОЛУНИЦЕЮ ТА БАНАНАМИ

Інгредієнти:

Тісто

Борошно – 240 г

Олія – 400 мл

Вода – 8 ст. л.

Сіль – ¼ ч. л.

Начинка

Полуниця 300-400 г

Банан 1-2 шт.

Сухарі – 3-4 ст. л.

Масло – 2 ст. л.

Жовток – 1 шт.

Родзинки – 100 г

Цукор – 2 ст. л.

Один із найпопулярніших десертів у світі – це штрудель, тобто супертонко розкатане тісто, в яке загортають солодку або солону начинку. Та в полуничний сезон чому б не приготувати штрудель саме з цією ягодою? Тісто замішуємо з борошна, води, олії, додавши солі. А ось полуницю для начинки краще трохи висушити. Окрім того, штрудель наповнюємо бананами та родзинками.

СОЛОДКІ РУЛЕТИКИ З ПОЛУНИЦЕЮ

Інгредієнти:

Яйце – 2 шт.

Банан – 1 шт.

Полуниця – 5 шт.

Молоко – 100 мл

Кориця – 1 ч. л.

Хліб для тостів – 8 шт.

Вершковий сир – 70 г

Арахісове масло – 70 г

Кленовий сироп – 2 ст. л.

Банан, вершковий сир, арахісове масло і головна героїня цієї добірки – полуниця, стануть основними інгредієнтами смачних рулетів зі скоринкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відрізнити «хімічну» полуницю від тієї, яку можна дати дитині