На прилавках крамниць та ринків уже з’явилася перша полуниця. І якщо її запашний аромат спокушає вас придбати цю смачну ягоду, варто дізнатися про неї більше та навчитися вибирати полуницю правильно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 правил, як вибрати ранню полуницю без нітратів

У студії Сніданку з 1+1 експерт зі здорового харчування Лора Філіппова розповіла про корисні властивості та особливості вживання полуниці.

Ця ягода обдарована вітамінами А, В1, В2, Е, Ста є низькокалорійним продуктом для дієтичного харчування.

При цьому ягода містить органічні кислоти, тому її не варто вживати людям, які мають проблеми з кишковим трактом та схильним до алергії. Також не варто годувати полуницею дітей, яким менше року. Старшим дітям варто давати не більше п’яти ягід на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відрізнити «хімічну» полуницю від тієї, яку можна дати дитині

Найкорисніша полуниця – та, яку зірвали і з’їли за два дні, – запевняє експерт.

До того ж варто звертати увагу на норму фруктів і ягід для дорослої людини – 350 г на добу.

Щодо хвостиків полуниці, то з них можна готувати чай. При цьому їх важливо ретельно мити, адже вони знаходяться близько біля землі.

Якщо ми говоримо про чай, то навіть краще використовувати листя полуниці, – запевняє Філіппова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт Валентини Хамайко: Як просто приготувати чізкейк із брауні та полуницею