Правила дрес-коду: Вечірня чи коктейльна сукня

Правила дрес-коду: Вечірня чи коктейльна сукня

Коли і куди доречно одягати вечірню та коктейльну сукні.

Поділитися:

Кожна жінка може знайти ідеальну сукню на вечір. Головне - дотримуватися правил дрес-коду і розумітися на різновидах вечірнього одягу. Сьогодні ми поговоримо, у чому різниця між вечірньою та коктейльною сукнею, та куди їх доречно одягати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З чим носити корсет: 5 літніх ідей

ВЕЧІРНЯ СУКНЯ 

Фасон. Вечірня сукня може мати різний фасон та, в основному, довжину максі. Не забороняються у такому вбранні глибоке декольте або відкрита спина. Однак за етикетом відкриті ділянки тіла варто прикривати мереживним шаликом або хутром. 

Тканина. Вечірні сукні ш’ють з оксамиту, шовку, атласу, шифону тощо. 

@lidiyataran

Взуття. Одягаючи вечірню сукню, обирайте туфлі або босоніжки на високих підборах.

Аксесуари. До вечірньої сукні личитимуть масивні персні, намиста, сережки.  Що стосується сумки, обирайте клатчі. Вони невеликі за розміром, вмісткі і добре тримають форму. Ваш клатч може бути оригінальним та навіть химерним, однак не повинен відволікати уваги від вашої сукні. 

@kosadcha

КОКТЕЙЛЬНА СУКНЯ 

Фасон. Вперше коктейльна сукня з’явилась в Америці у 20-х рр. Класичний варіант коктейльної сукні - довжина трохи вище або нижче коліна, без коміра та рукавів. При пошитті коктейльної сукні головний акцент робиться на лінії талії. Вона повинна бути чіткою та виразною. В основі такої сукні - мінімалізм та елегантність. 

Тканина. Коктейльні сукні ш’ють із різноманітних тканин - шовку, атласу, оксамиту та навіть трикотажу. Що стосується кольору тканин, яскраві кольори доречні лише влітку. Головними зимовими відтінками вважаються золотий, срібний, чорний, червоний. 

@liudmila.barbir

Взуття. Ідеальним взуттям для коктейльної сукні будуть туфлі-човники, а також різноманітні моделі босоніжок. 

Аксесуари. Прикраси для коктейльного вбрання повинні бути мінімалістичними. Що стосується сумки, обирайте моделі малого або середнього розміру, прикрашені бісером, камінням або вишивкою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила дрес-коду: Стиль кежуал