Правила дрес-коду: Стиль кежуал

Правила дрес-коду: Стиль кежуал
@nadyadorofeeva

Усі нюанси найзручнішого модного стилю.

Поділитися:

Стиль кежуал прийшов до нас з 70-х, а його батьківщиною вважається Великобританія. Основа кежуал - комфорт та практичність. Саме цей стиль допомагає людині самовиразитись, незважаючи на фінансове становище. Одягнувшись за правилами кежуал, ви матимете стильний вигляд як на сімейній прогулянці, так і світському заході. Про головні правила, особливості та найпопулярніші поєднання - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Базовий літній гардероб: 10 необхідних речей

Яким повинен бути одяг в стилі кежуал? 

- зручним. Джинси, сорочки, футболки, светри, піджак, зручні брюки, легкі сукні, спідниці - ці та багато інших комфортних речей допоможуть створити вдалий кежуал-лук;

Фото: instagram.com/dianagloster

- невимушеним. Кежуал-стилю притаманна відмова від навмисної охайності, яка часто проявляється в ідеально відпрасованих сорочках або стрілках на брюках. Крім того, сорочку не обов’язково заправляти у брюки;

- будь-якого кольору. Кольорова гама вашого кежуал-гардеробу не має значення. Ви можете обирати як світлі, так і яскраві речі;

- неформальним. Не варто думати, що кежуал - це потерті джинси та базова біла футболка. Насамперед кежуал - це відмова від формальності. Прихильники цього стилю одягають офісний піджак під джинси, а легкі брюки - зі світшотом. 

Фото: instagram.com/jannet_pravdyuk

- оригінальним. Саме яскраві аксесуари зможуть зробити ваш повсякденний кежуал-образ особливим. Хустинки, намисто, браслети, окуляри та різноманітні головні убори - обирайте аксесуар собі до вподоби й сміливо експериментуйте. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову в моді: Як носити спідницю-плісе

Як створити свій неповторний кежуал-лук?

- звертати увагу на деталі. Не потрібно застібати всі гудзики або ідеально прасувати речі;

- поєднувати непоєднуване. Босоніжки+шкарпетки, піджак+джинси, футболка+сарафан - такі поєднання вже давно перестали бути несмаком. Важливо навчитися створювати ілюзію, неначе ви випадково хотіли виділитися з натовпу. 

Фото: instagram.com/nakdfashion

- створювати багатошарові образи. До прикладу, міксуйте футболку з кардиганом та поясом, прикрасивши образ шаликом. Особливу увагу звертайте на кольорову гаму. Створюючи багатошаровий образ, пам’ятайте про правила колорблокінгу й правильно розставляйте акценти. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила колорблокінгу: Як поєднувати кольори в одязі

Яке взуття обрати для кежуал-образу? 

Багато хто вважає, що для стилю кежуал пасуватиме будь-яке взуття. Ми готові посперечатися і рекомендуємо остерігатися туфель-човників, які притаманні офіційно-діловому стилю. Підбираючи взуття, не купуйте моделі, котрі матимуть вдалий вигляд тільки у поєднанні з офісними брюками та спідницею-олівець. Особливо актуальними моделями взуття для стилю кежуал вважаються кросівки, балетки, туфлі а-ля гарсон, сліпери, сліпони та ін. 

Фото: instagram.com/stephweizman

Зірки 1+1 обожнюють кежуал-луки. Дивіться найстильніші образи у нашій галереї. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поза модою і часом: Як та з чим носити маленьку чорну сукню