Чоловік залишився у зоні відчуження Фукусіми, щоб рятувати тварин

Світ навиворіт. Україна

Дмитро Комаров познайомився з «Робінзоном Крузо на острівці радіації».

Поділитися:

У вчорашньому випуску програми Світ навиворіт, присвяченому масштабній трагедії на АЕС Фукусіма 2011 р., ведучий Дмитро Комаров та оператор Олександр Дмитрієв побували у безпосередній близькості до реакторів і зруйнованих енергоблоків та показали атомну станцію зсередини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Комаров показав, як японці​ уникнули другого Чорнобилю

 

А втім, чи не найбільш зворушливою частиною випуску стало знайомство Комарова з так званим «Робінзоном Крузо на острівці радіації». Мова йде про японця Наото, який уже шість років живе в м. Томіока, що за 11 км від атомної станції.

До аварії цей чоловік був успішним бізнесменом, володів заводом і мав сім’ю. Тепер ніхто із його трьох дітей не приїжджає до батька. Тепер Наото - найбільш опромінений чоловік у Японії.

 

Так, у цьому плані я чемпіон. А як інакше, якщо я дихав цим повітрям, харчувався вирощеним, на цій землі, - говорить Наото.

У Фукусімі, як і в Чорнобильській зоні відчуження, залишилося чимало тварин. Вони й стали причиною того, що Наото залишився там жити. Перші місяці він від голоду їв бамбук.

«Два дні я сидів вдома. Боявся виходити. Лише на третій день вийшов на вулицю. Довкола не було жодної людини. Однак було дуже багато котів, собак, корів. Я почав їх кормити, не міг залишити цих тварин гинути», - згадує чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія шокує: 3 способи боротьби із самотністю

Попри докладені зусилля Наото не зміг прокормити всіх тварин, тож тисячі з них померли. Чоловік просив допомоги в місцевої адміністрації, однак усіх тварин хотіли просто вбити.

 

Нині японець вирощує на зараженій землі овочі та фрукти, розводить бджіл і збирає мед. Чому, маючи гроші, він залишається у м. Томіока? На це запитання Наото відповідає просто: «Тут я просто живу у своє задоволення. Намагаюся зберегти свій дім та сусідні, адже це все, що лишилося у нас після аварії».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винахідник караоке вперше виконав хіт українського гурту

Новини по темі