Тревел-шоу «Світ навиворіт» святкує дев'ятий день народження

Світ навиворіт. Україна
«Світ навиворіт» святкує свій дев'ятий день народження | 1+1

Вітаємо!

Поділитися:

Сьогодні, 11 грудня, програмі «Світ навиворіт» виповнюється дев'ять років. У цей день в 2010 році вийшов перший випуск тревел-шоу, присвячений Камбоджі.

Зараз на рахунку автора проекту Дмитра Комарова та програми безліч рекордів і премій, сотні ексклюзивних інтерв'ю та унікальних репортажів, десятки мільйонів шанувальників.

Складно уявити, але свій перший сезон Дмитро зняв, не маючи жодного досвіду в телезйомках. Він працював журналістом і фоторепортером у друкованих ЗМІ. Перший цикл програм він змонтував удвох з режисером монтажу Віталієм Наришкіним, поєднуючи роль автора, режисера, сценариста, редактора і ведучого проекту. Це був експеримент, і він вдався. 11 грудня 2010 року, дев'ять років тому, в ефір телеканалу 1+1 вийшов перший випуск програми.

Головна особливість «Світу навиворіт» і сьогодні залишається незмінною – дослідити важкодоступні, екзотичні куточки світу, показувати не туристичні місця, а «виворіт» – справжнє життя країни і людей. Те, що часто приховано від очей туристів і про що часом не знають навіть місцеві жителі.

«З кожним роком унікальних місць і традицій стає все менше. Цивілізація наступає. В деяких племенах, які ми знімали в перших сезонах, вже проклали асфальтовані дороги. Традиції йдуть в минуле, і частину з них можна побачити вже тільки в наших зйомках, які автоматично стали відеопідручниками з історії, а повторити такі кадри вже неможливо.

Шукати екзотику стає все складніше, але від цього наша робота стає тільки цікавішою та азартнішою. Доводиться забиратися далі, щоб зняти і показати більше. Але головна місія проекту «Світ навиворіт» не тільки в пошуку екзотики. Я хочу надихати людей на власні відкриття, мотивувати. Хочу, щоб глядач не тільки пізнавав і дивувався, бачив ті місця, в які за туристичною путівкою не поїдеш».

Моя мрія щоб якомога більше глядачів надихнулися, зібрали рюкзак і вирушили у свою власну подорож.

«Не обов'язково одразу їхати у далеку екзотичну країну головне не сидіти на місці. Свої особисті відкриття можна зробити навіть в ста кілометрах від дому, поїхавши туди, де ніколи не бував раніше. Я хочу надихнути наших глядачів у вихідні дні не сидіти в соцмережах зі смартфоном в руках, а купити квиток, не має значення куди, нехай навіть на автобус до сусідньої області, зробити своє життя цікавішим, насиченішим, яскравішим і позитивнішим. Не втомлююся повторювати: подорожі найкраща інвестиція, яка ніколи не знеціниться. Кожен долар, витрачений на поїздку, подарує вам емоцію, яку ви збережете на все життя.

Я щасливий, що обрав для себе такий спосіб життя і мінімум 6 місяців на рік проводжу в дорозі. Сьогодні світ став відкритим, подорожі стали доступнішими, з'явилися лоукости. Головне побороти внутрішній бар'єр і зробити перший крок купити квиток. І не важливо до Делі, Венеції або незнайомого містечка в рідній області. У студентські роки я так і робив: в п'ятницю ввечері або суботу вранці просто підходив до квиткової каси та питав: а куди прямує найближчий автобус або поїзд? І навмисно їхав саме туди, куди є квиток. Відмінний сценарій, щоб провести незабутні вихідні азартно і яскраво. Ну а ті місця, їхати до яких туристу занадто небезпечно і нерозумно, покажемо вам ми.

9 років чудовий вік. Все тільки починається. Попереду сотні відкриттів від «Світу навиворіт», які ми зробимо і побачимо разом з вами. Зараз ми теж в експедиції, і заздалегідь дякуємо за привітання. Дякуємо, що ви з нами!», – написав Комаров на своїх сторінках у соціальних мережах.

Мандрівники поки не розкривають таємницю, куди вирушили цього разу.

За 9 років існування «Світу навиворіт» в ефір вийшло 167 випусків про 14 країн світу. Найтривалішою експедицією в історії проекту стала поїздка до Бразилії, де команда провела 204 дні. За роки існування програми Дмитро Комаров та оператор Олександр Дмитрієв взяли інтерв'ю у бразильського наркобарона і ватажка японської мафії якудза, в Непалі дістали волосся людини єті та провели унікальний експеримент, довівши, що це фейк із шерсті гірського козла. Вони стали учасниками легендарного фестивалю в Ріо-де-Жанейро, познайомилися з братом Барака Обами і сім'єю Норгея Тенцинга, першого, хто піднявся на Еверест.

Мандрівники випробували на собі сотні професій – від ловця гігантських крабів в мангрових заростях Амазонки до шукача дорогоцінних каменів в шахтах Танзанії. Дмитро і Олександр зійшли на легендарні вершини Кіліманджаро (5895 м), Уайна-Потосі (6088 м), Айленд-Пік (6165 м) та інші. До того ж Дмитро Комаров під час зйомок скуштував десятки екзотичних «делікатесів» місцевого населення: личинки комах, отруйних павуків, свіжу кров з молоком і багато іншого, від чого холоне кров у жилах будь-якої цивілізованої людини.

Любов глядачів до програми «Світ навиворіт» неодноразово підтверджувалася високими рейтингами, результатами глядацьких голосувань. Дмитро Комаров отримав статуетку «Телетріумф» в номінації «Найкращий ведучий розважальної програми» і звання «Найкрасивіший чоловік року» на думку читачів журналу VIVA!. Телеведучий став переможцем в номінації «Обличчя з екрану» премії XXL MENS AWARDS від чоловічого журналу XXL, а минулого року «Світ навиворіт» отримав премію «Золотий лайк» від телеканалу 1+1 в номінації «Реаліті року».

За благодійний проект #ЧашкаКофе, який Дмитро популяризує через соц.мережі, ведучий був удостоєний спеціальної премії від журналу XXL «Інстаграм року». Суть цього проекту полягає в тому, що кожен може допомогти врятувати життя тяжкохворої дитини, відмовившись від чогось незначного, наприклад, однієї чашки кави, і віддавши ці гроші на допомогу дітям. Проект #ЧашкаКофе за 3,5 роки свого існування допоміг зібрати 38 мільйонів гривень і врятувати 32 життя.

Нагадаємо, нещодавно вийшов останній випуск тревел-шоу із Бразилії. Дивись наяскравіші моменти експедиції у відео:

ЧИТАЙ ТАКОЖ: 

Новини по темі