UA RU

Зірковий рецепт: Тайський суп Том Ям на кокосовому молоці від Дмитра Комарова

Світ навиворіт

Суп Том Ям відомий і за межами Таїланду. Ця східна страва вже підкорила світ!

Найвідоміший український мандрівник, автор і ведучий програми Світ навиворіт на каналі 1+1 Дмитро Комаров у інтерв'ю журналу Proman Ukraine зізнався про свої кулінарні смаки. Виявляється, коронна страва телеведучого – тайський суп Том Ям на кокосовому молоці. Головне, це не шкодувати для супу молока, переконаний ведучий. І тоді точно буде смачно!

Ми дізнались, як приготувати найвідомішу тайську страву.

Інгредієнти:

Вода 2 л

Креветки королівські 400 г

Рибний соус 2 ст. л.

Цибуля ріпчаста 1 шт.

Гриби гливи 300 г

Кокосове молоко 0,5 л

Паста чилі, 2 ст. л.

Лайм 1 шт.

Кінза

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Аджика Слави Камінської

Як готувати:

1. Гливи помийте під проточною водою і подрібніть ножем. Додайте в каструлю з киплячою водою.

2. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Додайте в каструлю разом з 2 столовими ложками пасти чилі. Зробіть менше вогонь і закрийте кришкою каструлю. Залиште на 10 хвилин.

3. Поки варяться гриби і цибуля, очистіть креветки від панцира. Додайте їх в суп разом з рибним соусом. Вичавіть сік лайма і дайте супу закипіти.

4. Вилийте в каструлю кокосове молоко, перемішайте і нехай суп Том Ям закипить ще раз, після чого його потрібно зняти з вогню.

5. У готову страву покладіть порізану зелень.

Смачного!

Світ навиворіт 13 сезон 11 випуск

Новини по темі
Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Приймаю