Зірковий рецепт: Тайський суп Том Ям на кокосовому молоці від Дмитра Комарова
Суп Том Ям відомий і за межами Таїланду. Ця східна страва вже підкорила світ!
articleContentНайвідоміший український мандрівник, автор і ведучий програми Світ навиворіт на каналі 1+1 Дмитро Комаров у інтерв'ю журналу Proman Ukraine зізнався про свої кулінарні смаки. Виявляється, коронна страва телеведучого – тайський суп Том Ям на кокосовому молоці. Головне, це не шкодувати для супу молока, переконаний ведучий. І тоді точно буде смачно!
Ми дізнались, як приготувати найвідомішу тайську страву.
Інгредієнти:
Вода 2 л
Креветки королівські 400 г
Рибний соус 2 ст. л.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Гриби гливи 300 г
Кокосове молоко 0,5 л
Паста чилі, 2 ст. л.
Лайм 1 шт.
Кінза
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Аджика Слави Камінської
Як готувати:
1. Гливи помийте під проточною водою і подрібніть ножем. Додайте в каструлю з киплячою водою.
articleContent2. Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Додайте в каструлю разом з 2 столовими ложками пасти чилі. Зробіть менше вогонь і закрийте кришкою каструлю. Залиште на 10 хвилин.
3. Поки варяться гриби і цибуля, очистіть креветки від панцира. Додайте їх в суп разом з рибним соусом. Вичавіть сік лайма і дайте супу закипіти.
4. Вилийте в каструлю кокосове молоко, перемішайте і нехай суп Том Ям закипить ще раз, після чого його потрібно зняти з вогню.
5. У готову страву покладіть порізану зелень.
Смачного!