Лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, чи лікує він родину Зеленського

»І перша леді зробила цей крок...»

Поділитися:

Євгене, ми не бачилися з вами достатньо давно. Не так давно з телеведучого та відомого лікаря ви раптом стали кандидатом на посаду міністра охорони здоров’я… 

- Однозначно, ніякої прямої пропозиції не було! Оскільки Володимир Олександрович ще до того, як висував свою кандидатуру, знав, що я в міністри не хочу, не піду, і в мене є своя справа, є люди, які до мене дослухаються! Ти не можеш їх залишити заради того, щоб ризикнути своєю репутацією: коли тебе обгидять, виставлять корупціонером, розкажуть усьому світові, скільки ти вкрав. Усе, що в тебе є  – це виявляться ти в них украв і так далі... І знову ж таки маємо розуміти, що тут треба прагнути влади над людьми! А влада над людьми – це останнє, чого я хочу в цьому житті! 

Насправді ви були особистим радником родини Зеленських ще задовго до того, коли Володимир міг уявити себе президентом…

- За великим рахунком, якщо вже чесно, коли ти на території однієї країни працюєш сорок років лікарем, коли ти особисто відповів приблизно на пів мільйона листів, коли твої програми заходять у кожен дім, то ти – радник кожної сім’ї в цій країні! Ось і все.

Володимир Зеленський навіть зараз каже: «Якщо я у чомусь не розбиратимуся, я одразу зателефоную Комаровському!».

- Я буду вельми вдячний!

Перша леді України Олена Зеленська зробила щеплення від дифтерії і виклала світлину про це у соцмережу. Чи радилася вона з вами з приводу того, чи потрібно зараз робити щеплення дорослим?

- Ми друзі  у Facebook. Я смію думати, що перша леді має можливість читати те, що пише лікар Комаровський! І перша леді зробила цей крок. Їй не треба було телефонувати мені та питати: «То що, ти там не збрехав, треба прищеплюватися? Чи може ти хочеш продати нам вакцину?» Єдине, що можу сказати – я це високо оцінив. Я людина, яка десять років завідувала дифтерійним відділенням: я сидів і виймав дифтерійні плівки з горла, був весь в дифтерії. У мене такий імунітет від дифтерії, що я з вами можу поділитися! 

Якщо стежити за вашими дописами у соцмережах, ви дуже багато подорожуєте…Куди збираєтеся найближчим часом?

- Зараз з Харкова є прямий рейс до Рима, тому прилечу до Рима, орендую машину та поїду маленькими селами. Ні до Рима, ні до Неаполя, це взагалі не моє! З’явитися біля туристичних об’єктів я не можу, бо якщо я там з’явлюся, то консультуватиму за аналізами сечі та в кого, що в горлі вскочило!