Участь у Революції Гідності, талант до музики та дружина-акторка: цікаві факти про Григорія Бакланова, який зіграв у "Тільки живи"

Тільки живи
Григорій Бакланов: біографія та цікаві факти
instagram.com/baklanov.gr

Розповідаємо цікаві факти з біографії актора Григорія Бакланова, який зіграв у серіалі "Тільки живи".

Поділитися:

Уже 30 березня о 19:00 телеканал "1+1 Україна" покаже прем'єру нового серіалу "Тільки живи". За сюжетом, молодий режисер Вітька мріє зняти круте кіно та потрапити на червоні хідники міжнародних фестивалів. Але всі плани руйнує повномасштабне вторгнення, і тепер йому доводиться переглянути свої цінності. Незадовго до подій він зустрічає активістку Олексу, у яку закохується. Дівчина вирушає на фронт, і у її пошуках Вітька спочатку починає займається волонтерством, а згодом опиняється у складі загону українського командира Чумака. Тут він опановує нові навички: від тримання зброї до керування дроном, і стає учасником важливої операції, яка розставляє крапки над “і” у давньому протистоянні українського та російського офіцерів. 

Тільки живи

Тільки живи

До команди серіалу доєднався зірка проєкту "Спіймати Кайдаша" Григорій Бакланов. Пропонуємо познайомитися ближче з українським актором та дізнатися 5 цікавих фактів з його біографії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акторська династія та творчий тандем з чоловіком: 5 цікавих фактів про зірку серіалу "Тільки живи" Наталію Сумську

Григорій Бакланов: цікаві факти

1. Григорій з самого дитинства знав, що акторство — це його покликання. Спочатку він навчався у театральній школі в рідній Одесі, а згодом вступив до Київського національного університету театру, кіно й телебачення імені Івана Карпенка-Карого.

Григорій Бакланов

2. Григорій Бакланов не лише чудовий актор, а й майстерний музикант. Він має прекрасний музикальний слух та вміє грати на баяні, акордеоні, гітарі, фортепіано, духових та народних інструментах. Свої музикальні здібності актор часто використовує у роботі в театрі, а чимало його ролей мають хореографічні та вокальні номери.

3. 10 років Григорій актор був у стосунках з Анастасією Цимбалару, яка зіграла головну жіночу роль у серіалі "Жіночий лікар. Нове життя", з них  майже 3 роки — у шлюбі. У 2021 пара нарешті одружилася: на своїй сторінці в Інстаграм акторка розповіла, що весілля було організоване за 2 дні, бо через завантажені графіки не мали багато вільного часу. Однак нещодавно пара шокувала прихильників звісткою про те, що їх стосунки завершилися:

4. Актор має чітку громадянську позицію та активно волонтерить. Окрім цього, ще у свої студентські роки брав участь у Революції Гідності. Так Григорій пригадує ті події:

"Ми вийшли в той же вечір, коли дізналися, що студентів побили. Друг забіг в кімнату в гуртожитку, сказав, що сталося і ми одразу не роздумуючи стали збиратися, знаючи, що будемо стояти всю ніч і далі, скільки доведеться. До того ніхто особливо не турбувався питаннями політики і всього, що з неї витікало. Але тут питань вже не було, ми самі були студенти, які хотіли бачити свою країну кращою і головне - якщо почалося таке свавілля, ми не маємо права промовчати і дати цьому розвиватися. До речі, страх був тільки в першу ніч, коли ще не було нічого, ні тисяч людей, ні наметів, ні барикад. Ми познаходили якісь палки і коряги та чекали тітушок, які час від часу робили набіги. Добре, що якісь люди принесли чай з судочками, бо казан гречки, який я наварив, був, мʼяко кажучи, не дуже апетитним".

5. Окрім роботи актором театру та кіно, Григорій Бакланов ще займається озвучкою. Так, його голосом звучать кілька творів з шкільної програми української літератури в межах проєкту "Укрліт", а у 2023 Григорій озвучив мемуари принца Гарі "Запасний". Також актор працює диктором радіо "SLÚHAVKA".

Бакланов

Усі фото: instagram.com/baklanov.gr

Не пропустіть прем'єру "Тільки живи" 30 березня о 19:00 на "1+1 Україна".

Новини по темі