Алла Мазур під час прямого ефіру навчилась керувати бойовим дроном

ТСН. Тиждень
Алла Мазур під час прямого ефіру освоїла бойовий дрон (відео)

Ведуча навчилась керувати дроном у студії "ТСН. Тиждень".

Поділитися:

Алла Мазур під час ефіру інформаційно-аналітичної програми "ТСН Тиждень", що виходить в неділю о 20:00 в марафоні Єдині новини, навчилась керувати дроном. В студію до Алли прийшов український захисник, розвідник Тарас Остапчук, розробник дрона.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук показала, як пройшло відкриття "Школи Супергероїв" у Боярці

Він розповів, що цей дрон-камікадзе — абсолютно беззвучний, і завдяки цьому може близько підкрадатись до ворога. При цьому такий невеликий механізм може перевозити близько 45 кілограмів вибухівки. Тарас також розповів, що вони розробили дрони для евакуації поранених з поля бою та підвезення БК.

"Повчилася бути оператором дрона просто на роботі. Він справді безшумний — цей бойовий дрон-камікадзе, який вперше в історії заїхав до студії "ТСН-Тиждень". І я надзвичайно вдячна Тарасу — розвіднику і винахіднику – що відгукнувся на моє запрошення швидко, і показав нам частину можливостей свого дітища у прямому ефірі", — зазначила Алла Мазур.

"Ось цей дистанційно керований візочок, що безшумно довезе до позицій ворога до 40-ка кілограмів вибухівки, Тарас назвав «Медоїдом»: в перекладі на англійську «Ратель». А медоїд – це хиже звірятко, що мешкає в Африці та Азії, і внесене у книгу рекордів Гіннеса як найбільш безстрашний ссавець планети! Він один — б’ється один проти левів, леопардів, гієн, буйволів і навіть найбільш отруйних змій! Бо невразливий до їхньої отрути, і має таку товсту шкіру, що схожа на броню. А ще — вміє підкрадатися до них безшумно: що нам і потрібно) Та й візуально — якщо подивитесь на фото медоїда — з нашим дроном вони схожі".  

Також великим плюсом бойового дрона є те, що він дуже легкий у керуванні. Алла Мазур освоїла його вже після кількох підказок Тараса прямо у студії: 

"Тому і відгуки з фронту, каже він — гарні. Важливих воєнних секретів — старались не видати. Але головну користь подібної техніки – розуміємо. Береже життя наших бійців! Бо не тільки може підірвати ворожий окоп чи російську техніку дистанційно, але й – витягти з-під обстрілу пораненого. Словом, українці — круті, талановиті і безстрашні! І наші розробки — теж. Тому — переможемо!", — написала Алла Мазур у своєму інстаграм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча ТСН Алла Мазур опублікувала зворушливе фото, яке отримала від військових з фронту

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alla Mazur (@allamazurofficial)

Новини по темі