Телеканал «1+1» обурений реакцією представників НАНУ на сюжет про господарські махінації в установах структури

ТСН. Тиждень

Телеканал «1+1» обурений реакцією Інституту молекулярної біології і генетики ( ІМБГ) НАН України на сюжет у ТСН Тиждень про господарську діяльність цієї установи, і вбачає в цьому спробу підмінити поняття, зокрема,  видати адміністрацію наукової установи.

Поділитися:

У сюжеті ТСН Тиждень від 12 березня журналіст Галина Сергєєва звертає увагу на низку скандалів, до яких причетний Інститут.

Зокрема, йдеться про те, що його територія фактично перетворена в цехи з виробництва чебуреків та ремонтну базу, а на встановлення звичайної сантехніки у вбиральні установи було витрачено близько чверті мільйона гривень.

Аби розібратися у ситуації знімальна група звернулася до керівництва ІМБГ. Втім там вирішили недоцільним спілкуватись з журналістами. Натомість пізніше звинуватили ТСН у руйнації української науки.

Канал «1+1» зазначає, що надзвичайно пишається українськими  вченими, які  в умовах кризи, відсутності належного фінансування і лабораторного обладнання досягають світових результатів.  Однак переконаний, що це безгрошів’я великою  мірою є результатом некомпетентної роботи менеджменту Національної Академії Наук України, та інституту  ІМБГ зокрема. Тому сприймає таку реакцію адміністрації ІМБГ, як намагання уникнути відповіді на конкретні запитання.  

Зокрема:

  1. Чи виявить аудиторська перевірка «мертвих душ», на яких списували зарплату ( зокрема, на родичів членів адміністрації).
  2. Чи правда, що територія інституту фактично перетворена в цехи з виробництва чебуреків та ремонтну базу?
  3. У яку суму оцінили передачу теплиць інституту під автомайстерню, і чи може біологічний інститут функціонувати без тепличної лабораторії?
  4. Які контракти і з ким заключила адміністрація  щодо нового корпусу Інституту?
  5. Чи справді проектна документація нового корпусу затверджена навіть без потрібної для лабораторій вентиляції? А, отже, не відповідає потребам науковців?  
  6. Чи справді ІМБГ довірив будівництво скандальному забудовнику, якого зараз розшукує поліція: що фактично поставило хрест на зведенні  нового корпусу інституту найближчим часом?
  7. Чи справді на туалет з чотирма звичайними напольними унітазами інститут витратив чверть мільйона гривень?

Крім того, телеканал «1+1» сподівається отримати відповіді на інші питання, порушені у сюжеті ТСН Тиждень, і розраховує на конструктивне спілкування із адміністрацією представників НАНУ.

Новини по темі