11-річний хлопчик-переселенець Максим назбирав значну суму грошей для військових: як йому це вдалося (сюжет ТСН)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
11-річний хлопчик-переселенець Максим допомагав місцевим з дрібними хатніми справами та назбирав значну суму грошей для підтримки військових (сюжет ТСН)

Максим допомагав місцевим з дрібними хатніми справами та назбирав значну суму грошей для підтримки військових.

Поділитися:

Понад 20 бронежилетів зміг купити для бійців 11-річний хлопчик Максим – переселенець із Покровська. У Чернівцях, куди він із мамою змушений був тікати від обстрілів, школяр розвісив оголошення, що готовий допомагати з домашніми справами за незначну платню, щоб назбирати грошей для підтримки військових. Оголошення потрапило до соцмережі й вже наступного дня люди обривали телефон Максима. З молодим волонтером поспілкувалися ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донька втратила обидві ноги, мама – одну, а бабуся – загинула: історія родини, яка намагалася евакуюватися на Краматорському вокзалі

Місяць тому 11-річний Максим з мамою втекли від війни з рідного Покровська й опинилися у Чернівцях. Відтоді школяр не міг сидіти без діла. Його не полишали думки про рідну домівку, яка опинилася під обстрілами.

Мені незручно, що ми тут граємося, їмо солодощі, відпочиваємо, а там зараз стріляють та бомблять, — пояснив Максим.

Тому хлопчик вирішив по дорослому заробити гроші для бійців, які нині боронять його місто. Мама ідею сина підтримала одразу та у всьому допомагала. Максим впродовж місяця виконує дрібні доручення містян за символічну плату. У оголошеннях пропонує виносити сміття, набирати воду та гуляти з тваринками. 

Оголошення хлопчика-переселенця хтось виклав у соцмережі. Воно миттю розлетілося та розчулило користувачів. Телефон розривався від охочих підтримати ініціативу. Максим розповів:

Бувало, в один день за 30 хвилин зателефонувало 3 клієнти, і мені потрібно було дуже швидко усе робити.

Найнеочікуваніше замовлення було від військового, який попросив малого привітати його дружину:

Він попросив мене купити їй квіти та подарувати. Вона, побачивши, заплакала, — каже хлопчик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досі здригається від гучних звуків: історія 60-річного чоловіка та його собачки Жужі, які пішки дійшли з Маріуполя до Запоріжжя

Історія хлопчика-переселенця, який збирає гроші на потреби армії згуртувала сотні людей. За словами мами, багато людей хотіли підтримати ініціативу Максима та просто надсилали гроші на карту. Коли він робив оголошення, хотів назбирати кошти хоча б на один бронежилет, але вдалося аж на 22. Гривня до гривні, і родина придбала для військових у Покровськ ще й тепловізор та ще й 5 розвантажень. Максим про своє досягнення говорить дуже скромно:

Те, як зробив я, може кожна дитина та людина.

Родина Максима планує волонтерити й надалі. Хлопчик тепер вирішив роздавати листівки. Втім, поміж думок про допомогу, він залишається дитиною, яка мріє повернутися додому й зустрітися з другом.

Дивіться сюжет з подробицями:

Новини по темі