Двічі переселенка: 8-річна дівчинка збирає гроші для ЗСУ (історія у сюжеті ТСН)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
8-річна дівчинка-переселенка збирає гроші на ЗСУ

Валерія мріє, щоб Україна якомога швидше перемогла і вона повернулася додому.

Поділитися:

Вже кілька місяців 8-річна Валерія Сакун збирає в Калуші, що на Прикарпатті, гроші для допомоги ЗСУ. Родина дівчинки стала переселенцями. Голі й босі вони тікали з обстріляного рашистами Торецька. Поки батьки облаштовують побут на новому місці, дівчинка допомагає військовим. Про це розповіли у сюжеті ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8-річна дівчинка зібрала для ЗСУ майже 25 000 гривень і передала їх ведучій та волонтерці Соломії Вітвіцькій

У свої 8 років Лєра разом з братом годинами продає власноруч сплетені браслетики, щоб зібрати гроші для ЗСУ та допомогти швидше звільнити Батьківщину від ворога. Батьки не очікували такого рішення від доньки, але підтримали її. Тепер тато купує стрічки, а мама у вільний час допомагає плести браслети. За два місяці роботи дівчинка передала волонтерам понад 11 тисяч гривень. 

"Щоб Україна швидше перемогла і я поїхали додому", — коментує свою ініціативу Лєра.

Валерія вже двічі з батьками та старшим братом тікала від "руського миру". У 2014 родина переїхала з Донецька до бабусі у Торецьк і ось зараз аж на захід України.

"Снаряди прилетіли прям до під'їзда та вибухнули. Дитина тоді виконувала домашнє завдання. Вона дуже перелякалася та почала плакати. Тяжко, важко, але ми зрозуміли, що найголовніше зараз - життя. Дітей треба вивести, вони повинні жити у тиші", — розповіла мама дівчинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10-річна чемпіонка світу з шашок довела Сергія Притулу до сліз: як українські діти пришвидшують нашу перемогу

Голова родини збирався піти до ЗСУ, але через стан здоров'я йому відмовили. Зараз вони борються на мовному фронті. Принципово вирішили перейти на українську.

"Я прийняла для себе рішення переходити на українську мову, щоб не говорити мовою агресора. Я хочу, щоб мої діти розмовляли українською. Навіть вдома ми вже більше спілкуємося українською мовою", - розповіла мама родини.

Новини по темі