Як зберегти вікна від ударної хвилі під час обстрілу (пояснює військовий експерт Олег Жданов)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Як зберегти вікна від ударної хвилі (пояснює військовий експерт Олег Жданов)
Pixabay/Pexels

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, як зберегти вікна від ударної хвилі під час обстрілу.

Поділитися:

Військовий експерт Олег Жданов розказав для ТСН, як зберегти вікна від ударної хвилі під час обстрілу. Також експерт озвучив лайфхак, як зберегти пластикові вікна, і прокоментував наскільки він дієвий та чи варто так робити. 

Лайфхак збереження вікон під час обстрілів, дивіться:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому крилату ракету тяжко збити: військовий експерт пояснив, згадуючи ракетні ударі по Вінниці

Олег Жданов прокоментував даний лайфхак та зазначив, що буде з помешканням, помешканням, якщо скористатися порадою. Військовий експерт все ж радить заклеювати вікна, щоб уберегтися від можливих поранень розбитим склом. 

"Вкрай важливо, відкриті вікна чи ні. Якщо на момент вибуху вікна закриті, то надлишковий тиск ударної хвилі просто зносить вікна як перешкоду на своєму шляху. Оскільки вони не можуть утримувати великі удари. Навіть стіни тріскаються, а іноді й руйнуються від ударної хвилі. Вікна вилітають одразу, особливо якщо вони старого зразка".

Якщо на момент вибуху вікна відкриті настіж, а не під кутом, і вплив ударної хвилі буде лише на торцеву частину рами, то скло лишиться цілим. Але не забувайте, що тоді у квартиру потрапить вибухова хвиля і все, що стоїть на столі, скло в серванті, люстра, все буде знесено вибуховою хвилею. Тому варто оцінювати ризики. Так, страшно втратити скло на вікнах напередодні зими, але скло можна замінити, на крайній випадок фанерою, поліетиленом.

Краще заклеїти скло скотчем, радить експерт. Скло розіб'ється від ударної хвилі, але не розлетиться і лишиться на скотчі. Це становитиме меншу небезпеку для людей, які перебувають у приміщенні. 

Військовий експерт дав дієві поради, як зберегти свої вікна під час загрози обстрілу:

Новини по темі