Грав для людей під час евакуації та дає концерти, збираючи гроші на ЗСУ: зворушлива історія 13-річного саксофоніста з Херсонщини у сюжеті ТСН

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
13-річний саксофоніст з Херсонщини збирає кошти для ЗСУ
Instagram/sinesia_sax

13-річний Сінезій Горбовський мандрує Україною і грає на саксофоні, збираючи гроші на ЗСУ.

Поділитися:

13-річний саксофоніст Сінезій Горбовський, який грав для людей під час евакуації з Херсонщини, а зараз дає благодійні вуличні концерти, став гостем ефіру ТСН 24 серпня до Дня незалежності України. Він розповів свою історію виїзду з окупації та зіграв на саксофоні гімн України.

Сінезій родом з тимчасово окупованого Генічеська, що на Херсонщині. Його родина 3 місяці провела в окупації, а коли все ж змогла виїхати, 13-річний хлопець взяв із собою свій улюблений саксофон. Шлях з окупації був дуже важким: сім'я опинилася у багатоденному автомобільному заторі перед російським блокпостом. Щоб розрадити змучених очікуваннями людей, хлопець почав грати.

Про свої думки і емоції тоді Сінезій розповідає ТСН:

"Дуже важко психологічно виїжджати з окупації, і я захотів підтримати людей своєю грою і українськими піснями. Люди реагували дуже добре".

Зараз Сінезій дає імпровізовані концерти: має тур під назвою "Херсон чекає ЗСУ". Його мета – зібрати кошти на патрони для снайперів на передовій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8-річна дівчинка зібрала для ЗСУ майже 25 000 гривень і передала їх ведучій та волонтерці Соломії Вітвіцькій

Про свою інціативу 13-річний саксофоніст розказує:

"Мені вдалося вже зібрати більше 83 тисяч гривень. Рекордна сума нещодавно була зібрана в селі Зазим’я: там маленька громада, але ми змогли зібрати 23 тисячі гривень! Якщо чесно, це просто неймовірно!"

До благодійного збору коштів долучилася і команда ТСН і особисто ведуча Алла Мазур. 24 серпня між повітряними тривогами Сінезій Горбовський дав невеликий концерт біля станції метро "Золоті Ворота" у Києві, а Алла Мазур допомагала привернути увагу перехожих до його гри, пояснювала, що це дійсно збір коштів для ЗСУ. Усього за пів години спільної роботи вдалося зібрати 2700 гривень, які підуть на закупівлю патронів для снайперів на передовій.

Новини по темі