"Головна мета росіян — посіяти паніку": начальник ГУР Кирило Буданов прокоментував ситуацію на Харківщині

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Яка ситуація на Харківщині та Сумщині: коментує Буданов
Getty Images

Голова ГУР Кирило Буданов розповів про ситуацію на фронті у Харківській та Сумській областях та розкрив плани росіян.

Поділитися:

В Харківській області триває активна фаза російської прикордонної операції. Про нинішню ситуацію на фронті, загрози та подальший розвиток подій розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, повідомили в ТСН

"Сказати, що вони мають значний успіх, це точно не правда. Разом з тим, треба пам'ятати, що ситуація доволі-таки напружена і дуже швидко змінюється. Проте, ще станом на вчорашній вечір, на мій погляд, почалась стрімка тенденція до стабілізації ситуації. Противник, в принципі, вже заблокований по тих рубіжах, на які він зміг зайти, і триває операція Сил оборони України по подальшій стабілізації та початку витіснення противника за межі нашої держави", — доповідає Буданов.

За даними керівника ГУР, росіяни від початку також планували розгорнути операцію в Сумській області. Наразі вони утримують невелике угруповання в прикордонній зоні на напрямку Сумщини, але ситуація їм не дозволила приступити до активних дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карта повітряних тривог: дивитися онлайн

Буданов закликає не піддаватися паніці, оскільки росіяни в першу чергу роблять ставку саме на це, аби дестабілізувати ситуацію всередині країни:

"Ситуація зараз не є катастрофічною. Бої будуть тривати, і не прості. Не треба панікувати. Головна мета цієї операції (на Харківщині - ред.) –  інформаційна, щоб створити хаос і паніку, підкріплюючи це діями на землі. Все це для того, щоб змусити наші угруповання, скажімо так, відходити на східних напрямах, аби було враження, що їх починають оточувати і відрізати. Але це не так. Друга — щоб дестабілізувати ситуацію в середині країни. 

Які ресурси мають зараз росіяни, які їхні головні цілі у Харківські області, дивіться більше у сюжеті ТСН, що виходить о 19:30 на YouTube та у марафоні новин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі