Історична перемога: як пройшов легендарний бій між Усиком і Ф'юрі

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Легендарний бій Усика і Ф'юрі: як відбулась історична перемога
inst: usykaa

Дві перемоги за одну ніч: Усик і Берінчик прославили Україну на світовій арені.

Поділитися:

Дві історичні перемоги за одну ніч: український боксер Олександр Усик став першим за останні 25 років абсолютним чемпіоном у надважкій вазі, а Денис Берінчик здобув звитягу у легкій вазі. Про це детальніше розповіли в ефірі ТСН

Поєдинок Берінчика проходив в американському Сан-Дієго, де він переміг мексиканця Емануеля Наваретте і виграв титул чемпіона світу за версією WBO у легкій вазі. Тим часом Олександр Усик здобув свою перемогу у Саудівській Аравії, де в фінальному двобої переміг британця Тайсона Ф'юрі

Як пройшов бій?

Бій Усика завершився перемогою, на яку чекали мільйони фанів по всьому світу. Британець Тайсон Ф'юрі переважав українця у вазі, зрості та розмаху рук, навіть Майк Тайсон пророкував Ф'юрі перемогу. У першій половині бою супротивник користувався своїми перевагами, але в дев'ятому раунді Усик перехопив ініціативу, завдавши кілька потужних ударів, після чого судді віддали перевагу українцю.

Після поєдинку

Після бою Усик звернувся до свого батька, якого вже 10 років немає на цьому світі, присвятивши йому свою перемогу. На фінальну прес-конференцію боксер прийшов із плюшевою іграшкою - улюбленим талісманом його доньки. Він заявив, що зосереджувався лише на цьому бою і тепер хоче повернутися додому, піти до церкви і помолитися.

Після поразки Тайсон Ф'юрі висловив незадоволення рішенням суддів, зазначивши, що перемогу віддали Усику через війну в Україні, і запропонував провести матч-реванш. Водночас сам визнав, що Усик є достойним супротивником.

усик

Хто висловив підтримку?

Олександра Усика в історичному бою підтримували Кріштіану Роналду, Володимир Кличко, Андрій Шевченко та Лієв Шрайбер. Усик наголосив, що перемога є чудовою нагодою нагадати світові про війну в Україні та запросити міжнародну спільноту на саміт миру в червні.

З перемогою його привітав президент України Володимир Зеленський. У соціальних мережах користувачі відзначили історичний бій різними коментарями, порівнюючи його з мультфільмом про козаків та інші події. Усик подарував усій країні надію, що навіть коли противник здається непереможним, здаватися не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі