Лідія Таран: «Ми ніколи не знаємо, у що трансформуються дитячі мрії»

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Лідія Таран: «Ми ніколи не знаємо, у що трансформуються дитячі мрії»

Рекорди арт-марафону МояДитячаМрія.

Поділитися:

Рожеві єдинороги, інопланетяни, котики, мільйони підписників в ютюб  і світ без війни та хвороб  - такі мрії у дітей. Понад 2 000 мрій з’явилися на величезній cтіні арт-марафону #МояДитячаМрія лише за 4 дні. У Києві на Пейзажці біля Національного музею історії України мріями сучасних дітей малювалась наша нова історія - несподівана, неймовірна та надзвичайно окрилююча. Організатори – рух Здійсни мрію –  мали на меті допомогти зробити мрії видимими, а відтак більш імовірними. Стіну розібрали в надійне сховище, але Марафон триватиме ще до кінця року і збере 100 000 малюнків мрій, щоб направити чарівним Променем до зірок у Всесвіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Людмили Барбір мріє про братика та сестричку

Сучасні діти, як і колись ми з вами, мріють про дивовижне та - цілком реальне, звісно. Хтось хоче стати зіркою чи отримати золоту кнопку ют’юбу. Хтось хоче погуляти в космосі та відвідати Марс. Хтось прагне обробляти землю та повернути Україні Крим. Хтось пристрасно хоче одужати від хвороби, аби стати лікарем, мати щасливу сім’ю та їздити в школу на єдинорозі. Отже, якщо б дитячі картинки раптом ожили, то наш світ став би ідеальним, - тут у кожного був би чудовий друг - песик, кицька, хом'ячок, рожева поні, пташка, дракон; за бажанням можна перетворюватися на Русалку, Кота, Робота; в космічному кораблі кататися з інопланетянами і грати з ними у футбол; а ще завжди була б смачна їжа, все було б чисто і сміття розчинилося, вмить будувалися мости між планетами та між містами,  будинки стали різнокольоровими. .. і закінчилися всі війни, а земні істоти жили вічно і ніколи не вмирали!

Надихали дітей Феї руху “Здійсни мрію”, телеведучі Ліда Таран і Саша Лобода, також до проекту долучилась і стала Співочою Чарівницею арт-марафону Христина Соловій та художниця Анна Ломакіна. Першими свої мрії малювала супермама Валя Хамайко з дітками та Людмила Барбір із сином Тарасиком. Привітати мрійників та надихнути на великі мрії без обмежень завітали зірки Сніданку з 1+1 Єгор Гордєєв і Олександр Попов, ведучий Профутболу Ігор Циганик, головний лікар ОХМАТДИТу Ірина Садов’як, представник МДЦ «Артек» Сергій Коник та лікар-психолог Богдан Божук. Понад пів тисячі маленьких мрійників спеціально приїхали намалювати свою мрію вже у перший день роботи арт-стіни. Серед них і пацієнти ОХМАТДИТу, і підопічні Артеку, а також, громадських і благодійних організацій.

Лідія Таран, куратор проекту «Здійсни мрію» говорить: «Ми ніколи не знаємо, у що трансформуються дитячі мрії і до чого приведуть, але саме вони відкривають внутрішні поклики душі та саме з них починаються прагнення, саморозвиток та вибір професії. 95% українських дітей мріє стати супергероями та мати суперсилу: згідно дослідження українських соціологів та психолів, результати якого були представлені в червні в УНІАН, 39% дітей хочуть суперсилу саме для того, аби допомагати іншим людям. І це не може не радувати».

Дехто мріє “поїхати закордон”, і це болюче питання, але, в той же час, у своїх малюнках діти втілюють так само багато надії, любові до України та співчуття до тих, хто поруч. І ми чудово розуміємо, що здійснення дитячих мрій залежить виключно від нас із вами - дорослих, батьків, тих, хто часто приземлює фантазії і бажання дітей, нав’язує свої стереотипи мислення, власні нездійснені мрії та прагнення. Згідно статистики, 38% батьків навіть не здогадуються про мрії своїх дітей, тобто - навіть не розмовляють з ними на цю тему. Однак, на щастя, 63% усіх дітей таки вірять у дива. Тому, ми з вами маємо стати чарівниками, які допоможуть дитячим мріям збутись.

Результати соціологічного дослідження, проведеного серед здорових дітей і тих, хто тривалий час перебуває на лікуванні, дають нам розуміння того, що чекатиме нашу країну та наш світ в недалекому майбутньому. Тільки 10% хворих дітей мріють без обмежень, 90% мають практичні мрії і бажання, про цілком приземлені речі та предмети. Серед здорових дітей доля «мрійників» ще менша – 5%. У дітей, які зіштовхнулись зі складними захворюваннями, кількість матеріальних бажань вдвічі менша, тобто, саме ті, хто зараз потребує допомоги у лікарнях і боряться за життя, в майбутньому стануть двигунами, які робитимуть важливі, наднеобхідні справи для українського суспільства. Адже, як відомо, ті, хто пройшов непрості випробування у дитинстві та підлітковому віці здатен на співчуття, готовий допомагати іншим, брати на себе відповідальність та - досягати неймовірних вершин.

Завдяки вже згадуваному дослідженню, яке, на перший погляд, може видатись необов’язковим в контексті проблем, які поглинули нашу країну, ми усвідомили, що майбутнє залежатиме від тих, хто зараз живе у дитинстві і тільки формує свою картину світу, дослухається своїх мрій і починає у них вірити всупереч усьому.

Саме тому ми організували арт-марафон #МояДитячаМрія, який об’їде сім українських міст і в результаті ми зберемо в нашу колекцію 100 000 мрій українських дітей та “надішлемо” їх у небо за допомогою фантастичного кольорового променю, аби показати силу мрії, запрограмувати мрії на здійснення і щоб віра у реалізацію найпотаємнішого оселялась в сердці кожної дитини. Саме ця красива і символічна подія фіналізує арт-марафон і стане початком нової неймовірної історії. Так що приєднуйтесь в соцмережах по хештегу #МояДитячаМрія, адже проект триматиме до кінця року!

Ми також розшукуємо 100 000 чарівників, які можуть допомогти здійснити мрії дітей. Адже здійснення мрій - це потужний мотиватор для активного руху в житті, щоб далі будувати неймовірні плани та чимдуж проявлятись у цьому світі. Саме зараз важливо інвестувати в наше найкраще покоління і дати їм можливість зробити цей світ краще !

Також віримо, що арт-марафон спровокує тектонічні зміни в українському суспільстві, яке нарешті має усвідомити, що наші інвестиції треба, перш за все, скерувати на підростаюче покоління -   з нього починається наша нова сторінка в історії.

Тур арт-терапії розпочнеться у 7 містах України – від лікарень до шкіл. До нас приєднується табір Артек, який зможе передати до кінця літа близько 15 000 малюнків мрій. Ми відкриті до всіх. Малюйте свою мрію у соцмережах і ставте хештег #моядитячамрія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рух Здійсни мрію презентує арт-стіну #МояДитячаМрія

Новини по темі