"Майже в усіх рятувальників на очах були сльози", — неймовірна історія порятунку 7-річної дівчинки з під завалів будинку в Києві

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Неймовірна історія порятунку 7-річної дівчинки з під завалів будинку в Києві

Історія 7-річної дівчинки та її мами, які постраждали під час ракетного обстрілу в Києві.

Поділитися:

Дівчинку Женю та її маму, які постраждали під час ракетного обстрілу в столиці україни два тижні тому, виписують з лікарні. На виписку прийшли їхні рятувальники. Вони згадують, коли діставали Женю з-під завалів, то не могли стримати сліз. Що допомогло вижити дівчинці та її мамі, і яка єдина річ з геть понівеченої квартири вціліла,  розказали у ТСНДівчинка вже почувається добре, а у мами компресійний перелом хребта і їй не можна вставати ще місяць. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Мені до сих пір не віриться, що ось ці руїни – це мій будинок», — історія Дарії Скрипчак з Ірпеня у Щоденниках війни

Рятувальники кажуть, що дівчинці дуже допомогло вижити те, що вона займалася гімнастикою — вона змогла правильно згрупуватись і скластись у повітряній кишені між бетонними брилами. І єдина річ, яка вціліла в геть понівеченій квартирі, також пов'язана саме з гімнастикою.

Рятувальники, згадуючи момент порятунку, розповідають, що тоді в усіх на очах були сльози. Дівчинка кричала, кликала на допомогу, але де вона знаходиться не було зрозуміло. Під обвалені плити поставили підпірки і вже лежачи рятувальник Артур просувався вперед та нарешті побачив ногу Жені. Зверху гасили вогонь, що палав і гаряча вода почала капати на дівчинку, тоді Артур накрив її своєю курткою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вижила після вибуху на вокзалі у Краматорську: історія 19-річної Насті Шестопал, яка втратила ногу, але не силу духу («Щоденники війни»)

Поки розрізали арматуру, аби дістати дівчинку, з нею почали говорити, дуже важливо було, щоб вона не замовкала. Рятувальник Максим знайшов тему, на яку вона охоче відповідала: це була тема про любов. Женя розповіла, що є хлопчик Артем, з яким вона буде дивитись мультики. Цю розмову чула і мама Жені, яка лежала під завалами. Вона не могла говорити, але чула, як рятувальники говорять з дитиною і найбільше її вразила розмова про стосунки. Це трохи заспокоїло паніку і Женя слухала і виконувала прохання рятувальників. Женю витягли у свідомості, і вона дуже точно описала, де її мама, завдяки чому рятувальникам вдалося досить швидко витягнути і її з-під завалів:

«Вона врятувала і себе, і мене. Завдяки їй вони дізналися, що там є я», — каже мама дівчинки.

У Катерини пошкоджений хребет, її чоловік, тато Жені, загинув під завалами одразу. А у семирічної дівчинки лише садна і подряпини. Дівчинка не була сильно ушкоджена, бо змогла скластися в маленьку книжечку і поміститися в повітряну кишеню між двома бетонними брилами:

«У неї сильний янгол-охоронець. Вона займалася гімнастикою, вона змогла так згрупуватися, була так складена, дуже маленька», — пригадують рятувальники.

Квартира вигоріла вщент, але рятувальники знайшли там єдину неушкоджену річ: тоненький гімнастичний купальник, розшитий камінням. Рятувальники Жені і Катерини прийшли у Охматдит привітати з випискою, і принесли із собою купальник. Мама Жені згадує, що саме в цьому купальнику були усі головні перемоги дівчинки на гімнастичних турнірах.  

Женя збиралася сказати своїм рятувальникам головні слова, але розхвилювалася і передала листа, де було написано: «Я вас люблю, ви найкращі». Женя разом з мамою житиме у бабусі, попереду ще робота з психологом. А поки вона мріє, щоб мама встала на ноги і попросить купити їй собаку, щоб поруч був особистий захисник.

Дивіться неймовірну історію порятунку 7-річної дівчинки у сюжеті:

Новини по темі