"Мобілізація проходить задовільно, штрафників туди не треба", — обговорення з експертом на YouTube-каналі ТСН

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Мобілізація проходить задовільно, а штрафників туди не треба, вважає ексрадник МВС та Офісу президента Віктор Андрусів

Віктор Андрусів вважає, що поповнювати армію "штрафниками" не потрібно.

Поділитися:

Віктор Андрусів — ексрадник Міністерства внутрішніх справ України та керівника Офісу президента, виконавчий директор Українського інституту майбутнього, засновник волонтерського проєкту "Добробат". Віктор Андрусів стверджує, що мобілізація відбувається добре, тому "штрафувати" повістками порушників не треба.

"Ми мобілізованих солдат повинні одягнути, ми повинні їх навчати, годувати. Тому мобілізація відбувається виключно від потреби на фронті. Якщо ми понесли втрати або нам треба вивести на відновлення солдатів, які там вже чотири місяці десь на передовій перебували, от тоді відбувається мобілізація. Тобто вона триває постійно. Але я маю на увазі, що ціль – поповнювати зараз лінію фронту, а не просто там сформувати, намобілізувати дуже багато людей і просто чекати нагоди, коли їх вести в бій. Це так не відбувається", – пояснив Андрусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мобілізація для жінок буде точковою, але виїжджати вони без дозволу не зможуть", — обговорення з експертом на YouTube-каналі ТСН

Віктор Андрусів запевняє, що нині мобілізованих в Україні достатньо, питання у їх якості та оснащенні зброєю:

"У нас зараз достатньо мобілізованих. У нас якраз не була проблема в солдатах, у нас завжди була проблема в техніці і в артилерії, тому що солдат треба перевозити, солдати мають мати, чим воювати. Як ми бачимо, і це не автомат, з яким у нас немає проблем. Тому станом на сьогодні той процес мобілізації, який відбувається, цілком задовільний. Тут уже питання в якості мобілізації. Це мене і багатьох людей з фронту обурює. Ця практика, на мою думку, ганебна: відправляти на фронт, як штраф. Це фактично формування якихось штрафбатів, чи що? Мобілізація в казино? Все це є великою мірою зневагою до нашої війни, на яку пшло дуже багато добровольців, людей, які вважали це за честь, захищати Батьківщину, і зараз їм у поповнення присилають якихось штрафників. Цю практику ганебну треба припиняти", – наголошує Андрусів.

Новини по темі