Підвищення комунальних тарифів з 1 червня: як зміняться ціни на світло, газ і воду

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Якими будуть тарифи на комунальні послуги з 1 червня

Якими будуть тарифи з 1 червня 2024 року: чи зросте вартість комунальних платежів.

Поділитися:

З 1 червня 2024 року в Україні очікується підвищення тарифу на електроенергію для побутових споживачів. Детальніше про причини підвищення тарифів розповіли у ТСН, що виходить о 19:30 на YouTube.

Наразі діють тарифи:

  • Електроенергія: 2,64 грн/кВт-год (з 1 червня 2023 року)
  • Газ: 7,96 грн/куб. м (з 1 травня 2024 року, фіксований тариф "Нафтогазу" до 30 квітня 2025 року)
  • Вода: тарифи залежать від регіону та постачальника (з 24 лютого 2022 року)

Ціни на електроенергію

Уряд ще не затвердив новий тариф, але очікується зростання на 20-30%, тобто може зрости до 3,50 грн/кВт. Причинами зміни тарифів стали дефіцит електроенергії через війну, погодні умови та необхідність значних інвестицій в енергосистему. Очікується, що новий тариф буде диференційованим, тобто буде залежати від обсягу споживання.

Ціни на газ

У червні 2024 року вартість газу для побутових споживачів, що користуються "Нафтогазом", не зміниться. Нагадаємо, нині тариф складає 7,96 грн/кубометр. А от у решти постачальників ціни на газ можуть коливатися в межах від 7,7 грн за кубометр до 9,90 грн.

Ціни на водопостачання

Уряд не планує підвищувати тарифи на воду з 1 червня 2024 року. Проте, тарифи можуть зрости в окремих регіонах та для окремих постачальників, щоб покрити їхні витрати.

Важливо:

Остаточне рішення про тарифи на комунальні послуги приймає Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Слідкуйте за офіційними повідомленнями НКРЕКП, щоб дізнатися про останні зміни тарифів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі