Скільки триватимуть відключення світла по Україні та де шукати графіки: нові подробиці

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Нові графіки відключення світла: де дивитись, скільки триватимуть

В Україні працюють аварійні та стабілізаційні відключення світла: скільки триватимуть.

Поділитися:

За останніми даними, потепління дещо знизило рівень споживання електроенергії. Відключень електроенергії може не бути упродовж ночі та вранці, але можуть повернутися графіки погодинних вимкнень. Про це розповіли в сюжеті ТСН.

"Ймовірно, будуть застосовані графіки погодинних вимкнень. Це планові графіки відключень для промисловості та населення у зв'язку з тим, що в енергосистемі не вистачає потужності для того, щоб покрити вечірній пік споживання. Якщо порівнювати з минулим тижнем, то погодні умови будуть більш сприятливими, а тому споживання буде трохи меншим, ніж було минулого тижня. Ми сподіваємося, що це дасть можливість уникати відключень вночі та в період ранкового максимуму споживання", — раніше в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив голова управління Укренерго Володимир Кудрицький.

Скільки триватимуть відключення світла 2024

Очільник Укренерго також підтвердив, що цього тижня, протягом літа, осені та зими українцям треба бути готовими до застосування графіків відключень світла.

"За даних умов світло будуть вимикати поки не відновиться генерація. Це займе місяці, і це за умови, що не буде нових обстрілів".

Як зазначається, відключення світла влітку, якщо і будуть, то, ймовірно, не перевищуватимуть двох годин на день, а от ситуація з електропостачанням взимку буде значно складнішою. 

Нагадаємо, сьогодні, 20 травня, в Україні для промислових та побутових споживачів запроваджені відключення з 18 години до 24 години ночі. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури обмежуватися не буде.

Графіки відключення світла: як працюють та де шукати

Графіки погодинного відключення можна знайти на сайтах ДТЕК та YASNO, а також за допомогою чат-бота в Telegram

Нагадуємо, під час довготривалих відключень українці можуть скористатися пунктами незламності. Інформацію про їхнє розташування доступна у застосунку "Дія".

Заздалегідь перевірте графік відключень, щоб бути готовими. Завчасно зробіть запаси води та їжі, зарядіть телефони та інші гаджети. Майте під рукою ліхтарики та свічки. Не панікуйте, будьте спокійні та дотримуйтесь правил безпеки!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі