Соломія Вітвіцька: «Герої «Переможців» готуються до змагань, які щорічно організовує принц Гаррі»

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Соломія Вітвіцька розповіла, хто братиме участь у змаганнях, організованих принцом Гаррі
1plus1.ua

Ведуча ТСН і куратор мультимедійного проекту «Переможці» Соломія Вітвіцька розповіла про оновлену виставку, нещодавний переїзд та чоловіка-естета.

Поділитися:

Ведуча ТСН Соломія Вітвіцька активно допомагає українським військовим, а соціальний мультимедійний проект «Переможці»Відкрито реєстрацію на благодійний забіг «Переможці», який вона курує, набув широкого розголосу.

Виставку презентували уже в 15 містах України та світу, за що телеведуча отримала подяку від Національного паралімпійського комітету й отримала почесну нагороду «Жінка третього тисячоліття».

В інтерв'ю styler.rbc.ua Соломія Вітвіцька розповіла про оновлену виставку, своє перше особисте помешкання та чоловіка-естета.

Соломія, якими проектами ви зараз займаєтеся? Наприклад, стало відомо, що оновлена виставка «Переможці» стартує вже навесні.

– Ми активно почали займатися проектом «Переможці». Рік тому, 3 лютого, ми презентували цей соціальний проект, і зараз активно працюємо над його оновленням. Ставимо перед собою такі цілі: зміна громадської думки стосовно людей з інвалідністю, безбар'єрності українських міст, розвиток вітчизняного українського протезування, а також психологічна і фізіологічна реабілітація ветеранів. Будемо акцентувати увагу на спортивному протезуванні.

Багато наших героїв зараз готуються до змагань Invictus Games, які принц Гаррі щорічно організовує для ветеранів військових дій. Українська збірна вперше братиме в них участь. Сподіваємося, що більша частина команди складатиметься саме з героїв нашого проекту.

Олександр Мордерер і Тетяна Рубльова вже сфотографували декого з героїв. Нова виставка відбудеться у квітні в НСК Олімпійський. Над проектом працює величезна команда. Приєднаються також паралімпійці. Двох з них ми вже можемо назвати: це фехтувальник Андрій Демчук та чемпіон з настільного тенісу Віктор Дідух. Вони золоті медалісти, люди з чіткою громадянською позицією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломія Вітвіцька долучилася до ініціативи ООН.

Як ви вам вдається розподіляти час, щоб вистачало на всі волонтерські проекти?

– Мені складно зараз щось планувати, тому що я останнім часом стала багато часу витрачати на дорогу. Річ у тому, що ми з чоловіком нещодавно переїхали за місто. До цього ми жили на Оболоні.

Це смішно, однак щойно ми переїхали з цього району, мені саме там запланували фотосесію. Фотостудія знаходиться за кілометр від місця, де ми жили. Та цього разу дорога до студії зайняла у мене мало не дві години. Тепер я завжди витрачаю багато часу на дорогу. Я б із задоволенням його використала на корисніші речі.

Це ваше перше власне житло?

– Так. Це не окремий будинок, а звичайна квартира в житловому комплексі на Софіївській Борщагівці. У будівництво ми інвестували кошти, які нам дарували на весілля. Мій чоловік – естет: завжди враховує всі архітектурні особливості місця та дуже скептично ставиться до панельних будинків. Мріє, що Київ колись зміниться. Що буде більше по-справжньому сучасних будинків.

Владу подобаються затишні заміські комплекси, а не багатоповерхівки. Комфортно, коли навколо підсвічування, травичка. Він переживає, що в Києві занадто багато панельних будинків. І каже, що вони пригнічують киян і навіть сприяють погіршенню криміногенної ситуації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломія Вітвіцька зізналася, коли буде поповнення в її молодій сім'ї.

Чоловік самостійно планував і робив ремонт у помешканні?

– Чоловік за всім стежив і все планував самостійно, я не брала участі в ремонті. Я за цей час лише двічі приєдналася до процесу до того, як ми переїхали. Спочатку, коли ми зі Світланою Тарабаровою їхали на весілля до співачки Наталки Карпи. Потім – коли в квартиру перевозили всі речі. Я буквально внесла декілька своїх пропозицій.

У ремонт я вирішила не втручатися, щоб не виникло суперечок. Тим паче Влад має хороший смак, він людина творча. Вирішив, що у нас житло буде в скандинавському стилі. Поки там зовсім немає меблів, будемо в процесі завозити. Влад не міг дочекатися переїзду у власне житло, тож заселилися ми якомога швидше.

Читайте також: Вітвіцька разом з ветеранами АТО та канадським протезистом презентувала «Переможців» у Кропивницькому.

Новини по темі