Соломія Вітвіцька розповіла нові подробиці приїзду голлівудського актора Шона Пенна до України

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Соломія Вітвіцька розповіла нові подробиці приїзду голлівудського актора Шона Пенна до України

Соломія Вітвіцька першою серед журналістів дізналася про приїзд голлівудської зірки до Києва та Маріуполя.

Поділитися:

Днями до України вперше прилетів відомий американський актор та режисер Шон Пенн. ЗМІ стало відомо про його таємничий візит саме завдяки телеведучій ТСН Соломії Вітвіцькій, яка дізналася про це від свого друга ветерана АТО Леоніда Остальцева.

«Спочатку я не впізнала Шона Пенна на світлині Інстаграм Леоніда і подумала, що це просто хтось, дуже схожий. А потому написала Леоніду, і він мені підтвердив, сказав, що це саме той Шон», – коментує Соломія Вітвіцька. Телеведуча з 2014 року активно займається волонтерською діяльністю, вона є кураторкою соціального мультимедійного проєкту «Переможці», відомого на весь світ, присвяченому героям війни за Україну, котрі мають важкі поранення, але не втратити сили духу.

Леонід Остальцев, ветеран АТО, засновник групи компаній Veterano Group та мережі піцерій Pizza Veterano ексклюзивно розповів телеведучій ТСН Соломії Вітвіцькій про приїзд Шона Пенна до України і їх зустріч.

Леонід Остальцев та Шон Пенн фото

«Шон Пенн разом із знімальною групою приїхав до України, щоб зняти документальний фільм. Пенн дуже простий, компанійський чоловік, навіть і не скажеш, що він – велика голлівудська зірка з двома «Оскарами». Ми зустрілись в одній з наших піцерій Pizza Veterano, спочатку вони знімали, як ми готуємо піци, а потім разом їли «4 сири» і «Пеппероні» зі всією знімальною групою. А особисто з Пенном ми довго розмовляли – дав йому велике 4-годинне інтерв’ю спеціально для фільму, але не можу розповісти, про що саме говорили. 

Шона Пенна супроводжував його товариш, ветеран-морпіх, який раніше воював у Іраку. Він в усьому йому допомагає. Я подарував їм наші коіни. Вони навіть посміхнулись, отримуючи їх, товариш Шону сказав: «Я ж тобі казав, що нам подарують коіни по-любому», – розповів Леонід Остальцев Соломії Вітвіцькій подробиці тієї зустрічі.

Шон Пенн фото

Слід зазначити, що зараз у військовому братерстві багатьох країн існує традиція – дарувати монету, її ще називають медальоном, викличною монетою, або частіше від військових почуєш це слово мовою оригіналу – коін (coin – з англійської означає монета). Для кожного військового, хто отримує чи дарує коін, це велика честь, привід для гордості та згадка про бойові дії. У досвідчених вояків таких монет може назбиратися ціла колекція. Кажуть, що така традиція з’явилася ще за часів Римської імперії, та поновилася у часи Першої світової війни у американських військових.

монета фото

Після того, як Шон Пенн побував у Києві, на Майдані, на Алеї Героїв Небесної сотні, він разом зі своєю знімальною групою поїхав на схід України, до Маріуполя, відвідавши один з населених пунктів Приазов'я. Там режисер мав нагоду поспілкуватися з українськими військовослужбовцями, які сьогодні боронять українські землі від російської агресії. Світлини із американською знімальною групою з’явилися на сторінці у Фейсбук Операції об’єднаних сил.

До речі, для американської делегації стало дещо несподіваним те, що значний відсоток українських військовослужбовців – жінки, які не просто служать в лавах Збройних Сил України, а на рівні з усіма виконують бойові завдання та керують бойовими підрозділами безпосередньо на лінії зіткнення.

Шон Пенн фото

«Я любила дивитися фільми з Шоном Пенном, поважаю за його активну громадську діяльність. Мені подобається, що зараз він практично мій колега, журналіст, і теж цікавиться темою, що мені близька. Якщо буде нагода, залюбки познайомила б його з кимось із героїв «Переможців» для фільму», – сказала Соломія Вітвіцька.

Шон Пенн – один із найбільш титулованих акторів Голлівуду. Відомий не тільки своїми кіноролями та бунтарських характером, а ще й як активний громадський діяч та активний поборник вакцинації. У 2002 році побував у Іраці, у 2005-му їздив з делегацією до Ірану, після чого підготував репортаж про місцеві вибори та ядерну програму. Також у тому ж році особисто надавав допомогу жертвам урагану «Катріна» у Новому Орлеані. А у 2011 році Пенн здійснив тур країнами «арабської весни» - Єгипту та Лівії. А після землетрусу у Гаїті особисто декілька місяців допомагав мешканцям острову з наслідками стихії.

Новини по темі