Соломія Вітвіцька відкрила найбільшу виставку «Переможці-2» в Луцьку

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Соломія Вітвіцька відкрила найбільшу виставку «Переможці-2» в Луцьку
1plus1.ua

Виставка «Переможці-2» в Луцьку вразила своїми рекордами

Поділитися:

Цієї суботи, 21 жовтня, в Луцьку відбулася грандіозна презентація другої частини соціального проекту ТСН та VIVA! «Переможці-2». У ТРЦ ПортCity фотовиставку розмістили на площі 2000 квадратних метрів, а побачити вражаючі світлини у перший день відкриття прийшло понад 7000 людей.

Команда проекту, яка за ці два роки спільно з партнерами провела вже 19 різних виставок у 20 містах. Чи не вперше бере участь у доброчинній події на такому серйозному рівні, коли долучаються комерційні партнери, і є велика сцена, звук, світло. Ветерани були вдячні за такий прийом, відчули любов і повагу волинян до героїв, які не жаліли себе заради нашої свободи й життя.

Проект презентувала його кураторка, ведуча ТСН Соломія Вітвіцька. До міста також завітали ветерани АТО, Переможці Владислав Кузнєцов, Сергій Романовський, В’ячеслав Буйновський з дружиною та Сергій Храпко з сином. До них приєдналися  партнери проекту: заступник директора Центру AXIOS Андрій Світ, військовий психолог, лікар-психотерапевт, тренер благодійного фонду «Серце воїна» Олексій Карачинський та волонтер Анна Гвоздяр.

У Луцьк проект запросили Благодійний фонд Степана Івахіва «Патріоти Волині» та торгово-розважальний центр ПортCity – у рамках року соціальних ініціатив «Тому що не байдуже». Команда волинських організаторів на чолі з Наталею Поповою, Наталею Антоненко та Наталею Ариванюк зробили неможливе і вразили всіх рекордним масштабом презентації «Переможців» на Волині.

Ми хочемо подякувати і вшанувати наших хлопців за те, що над Волинню мирне небо! - зізналася Наталя Антоненко.

Познайомитися з незламними героями проекту прийшло мало не все місто: воїни та ветерани АТО, матері, дружини загиблих та зниклих безвісти захисників України, волонтери, медики, меценати, високопосадовці та підприємці. Всі зібрались разом, аби здійснити мрію земляка, ветерана АТО Андрія Заня про спортивний протез та тренування. У липні 2014 року в с. Великоберезне на Донеччині Андрій потрапив під обстріл системи «Град», отримав важке поранення. Довелося ампутувати ногу, але Андрій не здався. Він упевнено йде вперед, а підтримують його дружина та 9-річний синочок. Андрій мріє представляти Україну на міжнародних змаганнях. На заняття спортом його надихнули паралімпійці, мужні та сильні ветерани АТО, наші Переможці, які вже досягають спортивних успіхів і вже зараз беруть участь в забігах в Україні й у США. 

Вартість спеціального спортивного протеза для занять крос-фітом становить 186 тисяч 137 гривень. За один вечір презентації вдалося зібрати 96 тисяч 300 гривень. Збір коштів триває, потрібні ще 90 тисяч гривень. Долучитися, зробивши свій внесок, може кожен!

Співак Арсен Мірзоян у пам’ять про тих, хто не повернуся з війни і кому ми завдячуємо мирним небом, виконав пісню «Край землі». Композицію супроводжувало відео з архівними кадрами загиблих воїнів, яке зробила журналіст ТСН Наталія Нагорна.

«Я хочу вам нагадати, що саме завдяки цим людям, які віддали за нас частину себе, і тим, хто віддав життя, завдяки тим, хто зараз на передовій відважно бореться і захищає нас, Волинь сьогодні не криє «Градами». На Волинь повернулися пораненими понад 2 тисячі бійців, 410 з них на все життя стали інвалідами війни. Ми запросили Переможців для вас. Я вас дуже прошу: живіть, будьте сильними і знайте, що ми завжди з вами! Бо цифри, які я називала, – то насправді не цифри, а люди, за якими мами, діти, дружини…» - зазначила Наталя Попова.

Фотовиставка в рамках проекту триватиме в Луцьку до 26 жовтня за адресою вулиця Сухомлинського, 1. Дізнайтеся вражаючі історії ветеранів та паралімпіців, які втратили частини тіла, але не втратили сили духу, які надихають нас та вчать цінувати життя.

«Ми вдячні чудовим місцевим організаторам за гостинність та організацію грандіозної презентації, вдячні лучанам, котрі прийшли і підтримали свого земляка Андрія Заня. Впевнені, що зовсім скоро Андрій почне тренування на новому спортивному протезі. До речі, річний абонемен  у тренажерну залу йому вже подарували. А ми будемо стежити за його спортивними перемогами! Спорт є одним з найефективніших способів реабілітації. Ми вже пересвідчились у цьому і раді, що до Переможців приєднуються хлопці, котрі це розуміють і хочуть тренуватися. І разом ми стаємо великою родиною, підтримуємо контакт з усіма і готові підставити плече. Пишіть мені у Фейсбук. Важливо також поєднувати фізкультуру та психологічні тренінги в боротьбі зі стресом, і все буде добре!» - додала Соломія Вітвіцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломія Вітвіцька презентує проект «Переможці-2« у Луцьку

Новини по темі