При дотриманні умов безпеки: в Одесі відкрили нові пляжі для відпочиваючих

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
В Одесі відкрили чотири нові пляжі: серед них – один для людей з інвалідністю

В Одесі відкрили чотири нові пляжі: серед них – один для людей з інвалідністю

Поділитися:

Повітряна тривога та загроза балістики у сучасних реаліях - не рідкість на одеських пляжах. Однак також можна побачити там і багато туристів, які вже охоче розпочинають пляжний сезон. Враховуючи дотримання всіх умов безпеки, в Одесі відкрили ще чотири пляжі. Про це розповіли у сюжеті ТСН, який виходить по буднях о 19:30 на YouTube та в марафоні новин.

Головною умовою для офіційного дозволу на відкриття пляжів від влади є наявність укриття, щоб туристи та відпочиваючі за необхідності могли негайно залишити пляж і пройти в безпечне місце. За правилами, крім наявності укриття, на пляжі мають працювати рятувальники.

За словами адміністраторки одного з пляжних комплексів Одеси Катерини Кільченко, на території пляжу є вказівники, які позначають напрямок маршруту до укриття, що знаходиться менш ніж за хвилину ходьби від місць перебування відпочиваючих. Також за потреби можна звернутися і до персоналу, який проконсультує з правил безпечного перебування на пляжі.

Які пляжі відкрили?

В Одесі серед нових відкритих пляжів три розташовані в Аркадії.

Інший – на території пляжу Дельфін. До того ж, останній – це інклюзивний пляж для людей з особливими потребами. Він облаштований спеціальними пандусами, що значно полегшують відпочинок та переміщення територією пляжу. За бажанням персонал допоможе відпочиваючим на колісних кріслах купатися в морі.

Для туристів та відпочиваючих в Одесі офіційно працюють п'ять пляжів. Проте ця кількість може поступово збільшуватись, адже ще 15 пляжів перебувають на етапі перевірки для майбутнього безпечного відпочинку українців.

За останній тиждень Україна стала чи не найспекотнішою країною Європи. Раніше синоптики розповіли, що є причиною такої аномальної спеки та скільки вона триватиме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подорожчання пального, повістки поштою та бронювання в Дії: що зміниться в Україні у липні

Новини по темі