"В Україну з-за кордону повертатимуть батьків їхні діти-підлітки", — Марічка Падалко виступила на освітній конференції

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Марічка Падалко виступила на освітній конференції від МОН та UNICEF

Ведуча ТСН Марічка Падалко взяла участь у серпневій освітній конференції, організованій Міністерством освіти та науки та UNICEF.

Поділитися:

На фоні актуальних змін у сфері освіти ведуча ТСН Марічка Падалко виступила на серпневій освітній конференції від МОН та UNICEF. За її словами, Україна може очікувати повернення багатьох дітей-підлітків, тому важливо бути готовими їх прийняти та забезпечити якісну освіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведуча ТСН Марічка Падалко вшанувала пам'ять загиблих українських героїв

У дискусійній панелі на головній сцені разом з Марічкою Падалко виступили міністерка освіти 2016-2019 рр., перша проректорка Київського університету імені Бориса Грінченка Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України Оксен Лісови, директор з питань освіти OECD Андреас Шляйхер, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

Марічка Падалко на освітній конференції

У своєму дописі у Facebook Марічка Падалко підкреслила важливість ініціативи Міністерства освіти зі зарахуванням оцінок зі схожих предметів та з відокремленням "українського компоненту" (мова, історія України) у навчальній програмі. Вона поділилася своїми спостереженнями з досвіду батьків, які повертаються з-за кордону разом зі своїми дітьми-підлітками.

"Я, звісно, не можу провести соцопитуванням, але з досвіду моіх друзів - діти-підлітки і іхнє бажання навчатися в своєму колективі — це один з чинників, який повертає сім’ї до України. І, навпаки, страх перед нашою освітньою системою, які ми набули в своєму дитинстві і частково передали дітям, часто зупиняє родини від такого кроку. Особливо, коли бачиш, що українських дітей беруть в європейські школи «безумовно» і без тестів. А вдома — ні. Моє відчуття, що літо 2024 року з багатьох причин стане бумом повернення школярів додому, а їх тільки в країнах ЄС пів мільйона, і наші школи мають бути готовими їх прийняти", — поділилася ведуча.

Падалко зазначила, що попри досвід навчання в інших країнах, більшість підлітків виявляють бажання навчатися в Україні. А це свідчить про перспективи покращення української освітньої системи.

Марічка Падалко фото

Марічка Падалко на освітній конференції

Новини по темі