Ведуча ТСН Наталя Островська розвіяла найпоширеніші міфи про вагітність

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Ведуча ТСН Наталя Островська розвіяла популярні міфи про вагітність
instagram/nataliostrovska

Спростування найпоширеніших міфів про вагітність від ведучої ТСН Наталі Островської.

Поділитися:

Ведуча ТСН Наталя Островська вперше переживає вагітність. Вона чує чимало порад і забобонів щодо свого стану чи дій. Для особистого ютюб-блогу в ТСН ведуча вирішила розібратися, що з цього правда, а що — ні, Наталя звернулася до спеціалістів — акушера-гінеколога Віктора Шовського та етнологині Тетяни Пошивайло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все, що турбує жінок в період очікування дитини: ведуча ТСН Наталя Островська запустила влог про вагітність

Міф: Форма живота вагітної жінки вказує на стать майбутньої дитини

►Пояснення лікаря: 

"Ні, за формою живота ми не можемо встановити стать. Форма живота залежить від багатьох факторів. В першу чергу від статури самої жінки. Є жінки, які мають досить, скажімо, ємні кістки тазу, то у них дитина може лежати по-різному. Є дівчата, які мають більш витягнуту форму черевної порожнини. Отже, на форму живота впливають статура самої жінки, її скелет і її порожнини. Друге - це положення дитини. Переважна більшість дітей лежать голівкою донизу в повздовжньому положенні, але це не завжди. Дитина може бути в косому положенні, в сіднично-поперечному, і це буде впливати на форму животика. Третя історія — кількість навколоплодової рідини. В деяких випадках її мало, тому форма одна, тому що дитинка повністю оповита тканинами. В інших ситуаціях рідини багато, і в дитини є простір для зміни позиції. Четверта ситуація — це форма матки. Є дівчата з класичною формою, є дівчата, які мають, наприклад, пухлини міоми, є дівчата, які мають дворогу матку. Є дівчата, що мають додатковий ріг чи подвоєння. Отже, сама форма матки буде визначати положення дитини, а отже, і форму живота назовні.", — розповів Віктор Ошовський.

Вагітна Наталя Островська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталя Островська: про роботу під час вагітності та партнерські пологи (ексклюзив)

Міф: Вагітні жінки мають уникати УЗД через можливу шкоду для дитини.

►Пояснення лікаря:

"Протягом 30 років використання в усьому світі ультразвуку у нас немає жодних практичних чи теоретичних підстав думати про шкоду цього методу, навіть гіпотетично. З точки зору фізики, якщо подивитись на цю ситуацію, то довкола жінки в сьогоденні існує стільки явищ хвильової природи, які мають набагато більшу експозицію і силу дії, які набагато можуть бути більш предметними та шкідливими в контексті вагітності, аніж короткочасний правильний ультразвук. Ми можемо говорити про відсутність побічних ефектів, якщо ми використовуємо за показаннями, якщо маємо хороше обладнання, якщо лікар володіє методологією, це проводиться в правильні терміни, і ми шукаємо власне те, що потрібно саме в цей період, тоді проблем не буде", — каже акушер-гінеколог.

Наталя Островська фото

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На початку я дуже хотіла хлопчика, але вірю в свої сни", — Наталя Островська про перші етапи вагітності (інтерв'ю)

Міф: дівчинка відбирає красу у мами

►Думка акушера-гінеколога:

"На мою суб'єктивну думку, вагітна жінка є найкрасивішою істотою всесвіту, і саме цей період підкреслює ті риси, які раніше були непомітні. І, чесно кажучи, є різні забобони, є приємні, а є дивні. Я б відніс цей до другого. Будь-яка вагітна жінка прекрасна, і не треба дискредитувати внутрішньоутробного мешканця такими, скажімо, підозрами."

►Думка етнологині:

"Як мама трьох дітей скажу, що у мене два сини і донечка. Я не підтверджую на собі цю версію. Думаю, що взагалі цей забобон торкається тих часів, коли, можливо, недостатньо якогось харчування було. Можливо, для дівчинки якесь повинно було бути, от чогось не вистачало. Токсикоз, він чогось виникає, от саме більше з дівчатками. Але це індивідуально, не є масово".

Дізнайтеся більше у ютюб-блозі Наталі Островської для ТСН: 

Новини по темі