Ведучий ТСН Святослав Гринчук розповів, як не потрапляти на гачок дезінформації в медіа

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Як розрізняти фейки та дезінформацію: роз'яснення від Святослава Гринчука

Як визначити фейк: порада від Святослава Гринчука

Поділитися:

В ексклюзивному інтерв'ю сайту 1+1 ведучий ТСН Святослав Гринчук розповів про правила дотримання інформаційної гігієни. Як не потрапити на фейк в ЗМІ та соцмережах?

Чи бувало, що ви потрапляли на гачок дезінформації?

Для нас усіх уроком стали перші дні повномасштабного російського вторгнення, коли інформація була звідусіль і водночас не було можливості стовідсотково її перевірити. Паніка змішалась з бажанням бути корисними і вийшло те, що вийшло. Пригадуєте ось ці пошуки ворожих міток, навідників та інші речі, які виявились згодом марними? У ті дні майже всі на це “купувались”, поширювали, застерігали. На щастя, зараз ми усі стали стійкішими і більш медіаграмотними.

Святослав Гринчук про дезінформацію

Як відрізнити неправдиву інформацію в ЗМІ?

Ніколи не буде зайвим нагадати: читайте ті сайти чи сторінки, яким довіряєте, звертайте увагу на авторів та час публікацій, читайте не лише заголовки, бо вони задля привертання уваги можуть бути досить далекими від реальності. Цитати і фотографії теж можна легко перевірити навіть за допомогою пошукових систем. І сто разів подумайте перш ніж поширювати інформацію. Бо одна справа — "перехворіти" фейком, а інша і значно шкідливіша — ще й "заразити" ним інших.

Читайте повне інтерв'ю Святослава Гринчука для сайту 1+1 за посиланням.

Святослав Гринчук

Новини по темі